Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mészáros Lőrincék nyerték el a sokmilliárdos szabolcsi beruházást

| 2019. 04. 23. | 16:00:00
Víztározót építenek a Tiszánál.
Mészáros Lőrincék nyerték el a sokmilliárdos szabolcsi beruházást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi KE-VÍZ 21 Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. építheti meg nettó 25,9 milliárd forintért a Tisza-Túr tározót, s végezheti el a projektben szereplő további árvízvédelmi munkákat.

A nyertes párossal április elején szerződést kötött Országos Vízügyi Főigazgatóság. Az április 23-i Közbeszerzési Értesítő szerint a nyertes ajánlattevőnek az új tározó megépítése (legalább 17,6 kilométernyi töltés 4 méteres koronaszélességgel) mellett utakat kell építenie, zsilipeket kialakítania, legalább 46 kilométeren csatornarekonstrukciót, műtárgy-felújítást végrehajtania. A tiszabecsi védelmi központ és a tiszakóródi új gátőrtelep létrehozása szintén a projekt része, miként a kiviteli tervdokumentáció és az egyéb tervek elkészítése is.

A Szabolcsihír.hu április elején írt arról a kormánydöntésről, amely a korábbi bruttó 27,2 milliárd helyett 35,8 milliárd forint támogatási összeggel tervezi a mintegy 132 ezer ember védelmét szolgáló árvízvédelmi rendszer kiépítését. A támogatási összeg jóváhagyására irányuló kérelem benyújtása az Európai Bizottsághoz az innovációért és technológiáért felelős miniszter feladata.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés