Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

MI legyen Nyíregyen?

| 2019. 04. 23. | 16:54:00
Nyíregyházi fiatalok ötleteit várják.
MI legyen Nyíregyen?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Középpontban a fiatalság, a fiatalok ötletei alapján! Nyíregyháza önkormányzata idén is ifjúsági hetet rendez a „Helló Nyíregyháza!” városi nagyrendezvény köré. Április 24-én (szerdán) 14:00 - 18:00 óra között, színes programokkal várják a fiatalokat és az érdeklődőket a Kossuth térre, másnap, április 25-én (csütörtökön) a Váci Mihály Kulturális Központ ad otthont III. Nyíregyházi Ifjúságkonferenciának.

Szerdán, a főtéren felállított színpadon fellép a nyíregyházi Zajártalom és a The Moon, a K-POP stílust népszerűsítő Lot:us, AYA és M.Y.Unit tánccsoportok, a szablya-  és kardvívó hagyományokat ápoló Simonyi Óbester Szablyavívó Iskola, valamint dráma és néptánc csoportjaival a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola.

Gyermek aerobic bemutatót tart a Zelk Zoltán Angol-Német Kéttannyelvű Iskola Aerobik Szakkör csapata. Lesz zsonglőr és bűvész, arcfestés, smink, körömfestés, kézműves foglalkoztató, társasjáték klub, streetball, belvárosi labirintusfutás.

A tartalmas rendezvényt a Folkfusion Band koncertje zárja. A rendezvény ideje alatt több szervezet népesíti be a városháza előtti teret.

A III. Nyíregyházi Ifjúságkonferenciának csütörtökön a Váci Mihály Kulturális Központ ad otthont. A délelőtti plenáris előadásokban szó lesz többek között a felnőtté válás nehézségeiről, valamint a fiatalkori addikciók kezelési lehetőségeiről.

Betekintést kapnak a résztvevők a mesterséges intelligencia és a robotizáció hatásairól, és tájékozódhatnak a kárpátaljai magyar fiatalság helyzetéről és megmaradásának főbb kérdéseiről. Délután tematikus workshopokkal várják az érdeklődőket. Új terápiás módszereket dolgoz fel a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum műhelye, „Fiatalok határok nélkül” címen pedig szatmárnémeti és beregszászi szakemberek és fiatalok dolgoznak helyi szakértőkkel.

A műhelymunkákkal párhuzamosan, nagyszámú fiatal közreműködésével, world café beszélgetéseket tartanak a következő témákban:
függőségekről tabuk nélkül

  • számítógépes játékok mint tanulást segítő és képességfejlesztő eszközök
  • projekttervezés fiataloknak
  • robotika
  • munkaerőp
  • munkaerőpiac
  • pályaválasztás
  • pályaorientáció és közösségi média (vloggerek, bloggerek, youtube-erek)

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés