Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sorra újulnak meg a nyíregyházi óvodák

| 2019. 04. 10. | 13:12:00
Több mint 900 millió forint Európai uniós támogatást kapott a város.
Sorra újulnak meg a nyíregyházi óvodák
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza önkormányzata 901 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert óvodafejlesztésre. 

A kivitelezési munkálatok már zajlanak, a pályázat során 9 intézményt korszerűsítenek, valamint a bölcsődei-óvodai neveléshez szükséges eszközök beszerzésére is lehetőség nyílik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Március 1-től zajlanak a kivitelezési munkálatok Nyíregyházán a Tas utcán, a Bóbita Bölcsődében, valamint az Eszterlánc Északi Óvoda székhelyintézményében. A pályázat célja a bölcsődei és az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése.

Az intézmények engedélyes és kiviteli tervei elkészültek, a kivitelezővel a vállalkozási szerződést megkötötték, összesen közel 209 millió forintból szépül meg a Bóbita és az Eszterlánc Északi Óvoda székhelyintézménye.

A 14. sz. Bóbita Bölcsődében 24 új férőhely jön létre, mivel 2 csoportszobában visszaállítják a bölcsődei funkciót. A korszerűsítési munkálatok során a burkolatokat is cserélik. Az elavult bútorokat cserélik, és megújul a főzőkonyha és a mosókonyha is. Az épületegyüttes homlokzati falának hőszigetelésével és napelem rendszer telepítésével energetika fejlesztés is megvalósul. A komplex fejlesztés során a külső teraszok, lépcsők, járdák is megújulnak, elvégzik az akadálymentesítést is.

Az Eszterlánc Északi Óvoda székhelyintézményében új tornaszobát alakítanak ki, homlokzati falát hőszigetelik. Az épület belső felújítása során a műanyag lambéria falburkolatokat lecserélik és új küszöb nélküli, fémtokos belső ajtókat építenek be. A teljes belső felújítás során a bútorokat is cserélik.

A beruházás energetikai fejlesztést is magában foglal: a radiátorokra termosztatikus szelepeket szerelnek fel és napelem rendszert telepítenek. Az akadálymentes bejárathoz járda is épül.

A kivitelezés mindkét intézmény esetében augusztus 31-ig befejeződik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés