Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tíz évig bujkált Dominikán a nyíregyházi gyilkos

| 2019. 04. 29. | 10:10:00
Egyszer már elítélték volt élettársa kínzása miatt.
Tíz évig bujkált Dominikán a nyíregyházi gyilkos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emberölés bűntettével vádolja azt a férfit, aki 2008-ban egy veszekedésből kifolyólag megölte az élettársát, majd a büntetőeljárás elől Dominikára szökött, ahol tíz évig bujkált - közölte a Szabolcsihírrel ​Dr. Martossy György megbízott főügyész. 

A vádirat szerint a vádlott 2003-tól élt élettársi kapcsolatban a sértettel egy nyíregyházi családi házban, azonban kapcsolatuk során gyakran veszekedtek, a vádlott többször bántalmazta is a sértettet. Az egyik ilyen bántalmazás miatt a bíróság börtönbüntetésre is ítélte a vádlottat, de azt nem lehetett végrehajtani.

2008. május 3-ára virradóan a sértett barátaival szórakozott, majd a hajnali órákban egy ismerőse kísérte haza taxival. Ezt a vádlott kifogásolta, az ismerőst két pofon kíséretében elküldte, a sértettet pedig a bezavarta a lakásba. Ezt követően

2008. május 5-én a délutáni órákig a vádlott a sértettet többször puszta kézzel, ököllel a fején, a végtagjain megütötte, illetve megrúgta, valamint fojtogatta és két körmét is leszakította.

A sértett megpróbált segítséget kérni az ingatlanon lakó másik családtól, de azok nem akartak beavatkozni a vitába.

A bántalmazást a vádlott tovább folytatta, melynek következtében a sértett a fején olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy eszméletlen és mozgásképtelen állapotba került. A magatehetetlen sértettet a vádlott magára hagyta, és ismeretlen helyre távozott.

A sértettet 2008. május 5-én egy ismerőse találta meg, aki értesítette a mentőket, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére a sértett 2008. május 11. napján a kórházban elhunyt.

A büntetőeljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

...

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés