Hirdetés

Visszaszerezte ellopott millióit Napkoron a 86 éves

Szabolcsihír

2019.04.26. 11:36

Visszaszerezte ellopott millióit Napkoron a 86 éves
Fotók: police.hu

A román állampolgárságú nő sorra fosztott ki időseket Szabolcsban.

Hirdetés

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrse lopás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 37 éves román állampolgár ellen.

A nyomozás adatai szerint a nő április 15-én megjelent egy 81 éves apagyi férfi házánál, ahol éjszakára szállást kért. A férfi beengedte a lakásába, ahol a nő különböző ürügyekkel elvonta a figyelmét, majd a hálószoba szekrényéből készpénzt és ékszereket tulajdonított el.

A nő ezután sietősen távozott a helyszínről. Következő nap a gyanúsított egy leveleki családi házba az ott lakó idős asszony figyelmetlenségét kihasználva bement a nyitott ajtón keresztül, és onnan 70.000 forint készpénzt vitt el.

Két nappal később pedig egy napkori idős férfi lakóházába a nyitott utcafronti kapun és ajtón keresztül jutott be, ahonnan

egy pénzkazettát tulajdonított el több millió forint értékű készpénzzel, értékpapírral, és arany ékszerekkel együtt. A 86 éves sértett a gyanúsítottat távozása közben tetten érte és kérdőre vonta, mire a nő elmenekült a helyszínről.

A sértett utána hajtott kerékpárral és visszaszerezte tőle az ellopott értékeit.

A baktalórántházi rendőrök a helyszíni adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételei alapján rövid időn belül azonosították, majd április 25-én elfogták a feltételezett tettest. A 37 éves nőt a rendőrőrsön gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatására.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés