Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bejutnak, nem jutnak? A billegő párt Nyíregyházán kampányolt!

| 2019. 05. 08. | 18:12:00
Kezelni kell az országban kialakult bérválságot - így az ellenzéki párt társelnöke.
Bejutnak, nem jutnak? A billegő párt Nyíregyházán kampányolt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az európai parlamenti (EP-) választás egyik fontos tétje az elmúlt években nagyon felerősödött kivándorlás megállítása Magyarországról - jelentette ki Demeter Márta, az ellenzéki párt társelnöke szerdán Nyíregyházán.

A politikus a sajtótájékoztatón elmondta, ennek kezelésére az LMP hárompontos cselekvési tervet dolgozott ki, amelynek első és legfontosabb eleme az uniós források szinten tartása. Megválasztásuk esetén a párt képviselői azt szeretnék elérni, hogy ne csökkenjenek a Magyarországnak szánt támogatások, és ezek abszolút transzparens módon - a "korrupt kormányzatok" megkerülésével - az emberekhez kerüljenek - mondta.

Az uniós pénzeknek nem a multinacionális cégek vagy a kormányzati körök zsebében van a helyük, az LMP ezeket a forrásokat a helyben munkalehetőségeket teremtő hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozásokhoz irányítaná

- hangsúlyozta Demeter Márta. Azt szeretnék - folytatta - , hogy a fiatalok helyben tudják megalapítani saját vállalkozásukat, kapjanak támogatást az innovációra, valamint saját gyártású termékekkel jelenjenek meg a magyarországi, illetve a külföldi piacokon.

Az LMP társelnöke felhívta a figyelmet arra is, kezelni kell az országban kialakult bérválságot, erre megoldás lehet a tagállamok nemzetgazdaságainak teljesítőképességével arányos közös európai minimálbér bevezetése. Vélekedése szerint az Orbán-kormány elmulasztotta az egészségügy, az oktatás, az államigazgatás egyes részeinek és a szociális ellátásnak a rendszerváltás óta halogatott reformját, így a kivándorlás és a bérkérdés mellett a nagy ellátórendszerek működési problémáit is meg kell oldani.

[Beillesztett cikk: Mit hoz az EP-választás? Így állnak a pártok a finisben!]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés