Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy egész nyíregyházi család a vádlottak padján

| 2019. 05. 24. | 12:38:00
Érpatakon volt a bázis.
Egy egész nyíregyházi család a vádlottak padján
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vágott dohány illegális értékesítése miatt áll bíróság elé a nyíregyházi család. A család szárított dohánylevél feldolgozására és értékesítésére egy olyan illegális vállalkozást épített fel, amelyben a beszerzett dohánylevelet családtagjaik és ismerőseik segítségével feldolgozták, aprították, majd csomagolták azért, hogy azt fogyasztási dohányként az ország keleti régiójában értékesítsék. 

Ennek érdekében egy érpataki ingatlanon a fogyasztási dohány előállítására berendezkedtek, egy dohányvágó géppel feldolgozták a dohánylevelet, majd csomagolták és raktározták azokat. A családtagok a feladatokat egymás között megosztották, az apa és fia szerezte be a szárított dohányt, majd a kész termék forgalomba hozta, míg az anya az érpataki ingatlanon irányította a dohánylevél aprítását, egyik ismerősük pedig pénzért sofőrként segített a szállításban.

Az egyik ilyen szállítás alkalmával a sofőrt, a család autójával (benne közel 60 kilogramm csaknem 5 millió forint értékű jövedéki termékkel) Polgáron igazolgatták, miközben az illegális áruval Miskolcra tartott.

A nyomozás megindulását követően a rendőrök az érpataki ingatlanban ellenőrzést végeztek. A szárított dohánylevél aprítása és csomagolása közben tetten érték az anyát és lányát, valamint további két személyt, és lefoglaltak 51 kilogramm készterméket, és több, mint 170 kilogramm még feldolgozásra váró dohánylevelet. A család nyíregyházi otthonának udvarán lévő lakókocsiban elrejtve pedig további 5,5 kilogramm szárított dohánylevelet találtak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés