Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fáradtan vezetett a székelyi tragédia gyanúsítottja

| 2019. 05. 30. | 17:57:00
Nem került előzetesbe a kamionsofőr.
Fáradtan vezetett a székelyi tragédia gyanúsítottja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség indítványozta annak a kamionsofőrnek a letartóztatását, aki május 28-án reggel okozott halálos kimenetelű közlekedési balesetet a 4-es számú főúton Székely közelében. A 23 éves sofőr reggel 6 órakor Záhony irányából Nyíregyháza felé közlekedett járművével. Fáradtsága miatt későn, féktávolságon belül észlelte a vele azonos irányban közlekedő, a Székely felé vezető mellékútra bekanyarodni szándékozó, álló személygépkocsit, és fékezés közben nekiütközött.

Az ügyészség közleménye szerint az ütközéstől a gépkocsi keresztbe fordulva átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol a szemből szabályosan közlekedő tehergépkocsinak csapódott. Ezen tehergépjármű az ütközéstől – tehetetlenségénél fogva – átsodródott a szembejövő forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött a gyanúsított kamionja mögött közlekedő tehergépkocsival.

A baleset következtében a személygépkocsiban utazók közül hárman olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették, míg a sofőr és további utasa életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A balesetben érintett két tehergépjármű vezetője könnyű, míg egyikük utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a gyanúsított fáradtan, a biztonságos vezetésre alkalmatlan állapotban közlekedett, és nem tartott megfelelő követési távolságot.

A gyanúsított által elkövetett, több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ezért az ügyészség álláspontja szerint alappal lehet tartani attól, hogy a gyanúsított a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, ezért az ügyészség letartóztatásának elrendelését indítványozta.

[Beillesztett cikk: Képeken a 4-esen történt hármas tragédia]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés