Sporttársai is összefogtak a nyírcsászári kapusért

Szabolcsihír

2019.05.27. 10:20

Sporttársai is összefogtak a nyírcsászári kapusért

Anett és testvérei tragikus balesetben vesztették el szüleiket.

Hirdetés

Hirdetés

Nagyon sokan fogtak össze, hogy segítsenek a Nyírcsászáriban élő, magára maradt, három testvérnek. Mint arról korábban beszámoltunk, tragikus balesetben életét vesztette egy pár az M3-as autópálya egyik pihenőjében, amikor autójukkal fékezés nélkül az előttük parkoló buszba rohantak. Velük utazott négyéves kisfiuk is, akit mentőhelikopterrel szállítottak a miskolci kórházba. A kisfiú szüleit, nővérei édesanyjukat veszítették el a tragédiában.

Összefogott a falu, hogy az árván maradt gyerekeket segítse, akik közül Anett, a legidősebb, 21 éves lány vállán nyugszik majd testvérei felnevelésének felelőssége.

Anett egyébként focikapus. Ő és testvérei támogatására érkezik a segítség a sporttársaktól is: Elbert Gábor, volt sportállamtitkár (2006-2008) felhívására licitálni lehet mezekre. A sportvezető, aki jelenleg a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, Facebook-oldalán azt írta:

"Ha valaki eddig nem hitt volna a női labdarúgásban: a megjelent felhívásra – miszerint az összes mezre lehet hatjegyű számmal ajánlatot tenni – három női csapat is bejelentkezett, kérve, hogy egy-egy kapus hölgy mezét megvehesse."

Azt is hozzátette: "az idén Magyar Kupa győztes és hétfőtől bajnoki döntőt játszó FTC-Telekom veszi meg Czvik Petra, a Nyíregyháza 14 éves kapusának egyedi mezét. Az NB2 Keleti csoportját 100 százalékos teljesítménnyel megnyerő, és a szombati osztályozón a Vidivel 1-1-et játszó Kelen SC utalja ár Anettnek az FTC-Telekom most visszavonuló csapatkapitányának, Nemeth Júliának, válogatott mezéért felajánlott, komoly összeget.
A mindössze két éve alakult, idén az NB2 Keleti csoportjában 4. helyen végzett és az egy esztendeje létesített minden utánpótlás csapatával dobogón végzett Nyíregyháza játékosai adják össze a pénzt a korábbi válogatott kapus, a jelenleg a Sportkórházban traumatológusként dolgozó Dr. Papp Eszter mezének ellenértékét."

 

tragédiaNyírcsászáriösszefogás

Szóljon hozzá!

Hirdetés