Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ikrek hava Nyíregyházán - Ákos és Előd először szavazott

| 2019. 05. 26. | 18:01:00
Elköltözött egy sóstói szavazókör.
Ikrek hava Nyíregyházán - Ákos és Előd először szavazott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavalyi országgyűlési választásról éppen lecsúsztak, mert nem sokkal utána ünnepelték 18. születésnapjákat, idén viszont már az urnákhoz járulhattak a nyíregyházi Kecskés ikrek, Áron és Előd. Természetesen duplán járt a köszöntés és a gratuláció a fiúknak, akik édesanyjukkal érkeztek a 33-as, sóstói szavazókörbe, hogy életükben először leadják voksukat.

Ákos és Előd. Vagy fordítva? Annyira egyformák

Ráadásul ők már az új helyen szavazhattak - a református egyházközség idősek otthonában kialakított szavazókörben, a Kemecsei úton.

Korábban a Dzsungel Hotelben volt a 32-es és a 33-as szavazókör is, ettől az évtől azonban ott már csak a 32-esbe tartozók járulhatnak az urnákhoz. Erről már a választási értesítőben tájékoztatták a szavazásra jogosultakat, néhány nappal ezelőtt pedig minden postaládába bedobtak egy emlékeztetőt is az érintetteknek. Ettől függetlenül néhányan még rutinból a Blaha Lujza sétányra mentek, és valószínűleg akkor csaptak a homlokukra, hogy "tényleg!", amikor az ajtóra ragasztott cédulát elolvasták.

Ahogy az egész országban, úgy Nyíregyházán is kinyitott, és este hétig a rendelkezésre áll a két kormányablak (a városháza melletti ügyfélcentrum és a Hősök terén lévő egyaránt), de úgy tűnik, szerencsére minden rendben van a nyíregyháziak okmányaival, mert ottjárttunkkor nem találkoztunk ügyfelekkel.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés