Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kamerák pásztázzák a Bujtost

| 2019. 05. 30. | 16:56:00
A városliget felújítása után a vagyonvédelmet és biztonságot szolgálják.
Kamerák pásztázzák a Bujtost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A "Zöld Város" projekt részeként végzik el Nyíregyházán a Bujtosi városliget rekonstrukcióját.
Enek során sövények, cserjék, fák ültetésével megújul a zöldfelület, és akadálymentes mosdó is lesz - a Benczúr térhez hasonlóan - a meglévő játszótér környezetében.

Járdák, sétányok

Az akadálymentesítés jegyében átépülnek a korábbi salakos burkolatok, helyettük sportolásra és kétirányú gyalogos forgalom lebonyolítására alkalmas térburkolatú járdákat, sétányokat építenek összesen 3 km hosszan.

A futók, kocogni vágyók örömére 1430 méter hosszú gumiburkolatú futópálya épül és 2 röplabdahálót és tartót is kihelyeznek. Az aktív kikapcsolódást segítik a 2 helyszínen elhelyezett trambulinok.

A sziget megközelítését biztosító gyalogos híd megújul, látványelemként horgászatra is alkalmas stégeket helyeznek el. Mindezek mellett 45 pad, 16 piknik pad, 6 tűzrakóhely, 23 szemétgyűjtő, ivókutak, információs táblák, napozóágyak teszik majd komfortosabbá a ligetben töltött pihenést. Az autóval érkezők részére gyeprácsos parkoló, a kerékpárosoknak kerékpártárolók állnak rendelkezésre.

Értékvédelem

A megújított terek állagmegóvása érdekében - a garanciális problémák megelőzése céljából - Nyíregyháza városvezetése szükségesnek ítélte a területek védelmét biztosító 5 kamerából álló kamerarendszer kiépítését és telepítését. A kamerákat a tervezett határidőre telepítették.

A kamerák képei a közterület-felügyelethez ügyeleti központjába futnak be.

Az öt kamerát az alábbi helyszínekre teleptették:

  • Belső körút és pihenő parkolója - a kamera a parkoló bejáratát és a kerékpártároló bejáratának keresz teződését pásztázza
  • Bujtosi tó északkeleti sarka - a tó keleti parti sétánya és futópályája felé néz
  • Anyag utca ,a félsziget bejárata a híd előtt - a tó nyugati oldalán lévő pihenőpark és stég környékén történteket figyeli
  • A mosdó déli oldala - a tűzrakóhelyek, kondipark biztonságát figyeli
  • A mosdó északi oldalán lévő kamera a streetballpálya, játszópark, okospad környékét pásztázza.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés