Kivirult a 30 éves Záhony

Szabolcsihír

2019.05.15. 13:45

Kivirult a 30 éves Záhony
Fotók: Facebook

Ha a határváros nevez egy versenyre, akkor odateszi magát a település apraja-nagyja.

Hirdetés

Hirdetés

Virágba borulnak Záhony parkjai és közterületei, köszönhetően annak, hogy a város apraja-nagyja szívügyének tekinti, hogy szép legyen a környezete.

Ezekben a napokban ezer palántát ültetnek el a határvárosban, ugyanis Záhony nevezett a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyre. A mozgalom célja: kulturált, környezetbarát, esztétikus a magyar település kép megjelenítése. 

A program sikere érdekében az önkormányzat csatlakozásra hívta a városban működő civilszervezeteket, intézményeket, cégeket, segítsenek a városszépítésben.

Minden társasházi lakóközösség részére felkínáltak 30 tő egynyári virágot is, amelyeket a lépcsőház előtti terület szápítésére használhatnak fel. A virágokat előzetes egyeztetés alapján a közös-képviselőknek adják át. (Az igényeket a 525-508-as telefonszámon várják.)

Öntevékeny közösségekből sincs hiány: az Ifjúság úti társasházak lakóközössége a lépcsőházak előtt a madarak és fák napja alkalmából tíz fát telepítettek a saját örömükre és jövő generációja számára. 

 

Záhonyvirág

Szóljon hozzá!

Hirdetés