Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kocsord fellélegezhet végre

| 2019. 05. 22. | 15:47:00
Belátható közelségbe került az elkerülő megépítése.
Kocsord fellélegezhet végre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kocsordiak azt mondják, a túloldalra születni kell. A települést átszelő főúton napi 15-18 ezer jármű (autó, kamion) halad át, ami rendkívül balesetveszélyes, szinte egymást érik az autók, sok vezető a sebességkorlátozást sem tartja be. Évek óta lobbiznak a kocsordiak azért, hogy megépüljön a települést elkerülő út, és végre fellélegezhessenek.

Úgy tűnik, már nem kell sokáig várniuk. Földi István polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy kedden egyeztetést tartottak az M49 gyorsforgalmi út, M3 autópálya – Jármi, Kocsord, Ököritófülpös közötti szakaszával kapcsolatosan a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és az UVATERV Zrt. munkatársaival.

A projektet a kormány kiemelt projektté nyilvánította, így az első 25 km-es szakaszra már megvannak a szükséges engedélyek. A kiviteli terv készítésére az UVATERV Zrt.-vel kötött szerződést a munka elvégzésére a megrendelő NIF Zrt.

Az építési engedélyt 2020. márciusáig kell megszerezni. A projekt érvényes környezetvédelmi engedéllyel rendelkezik. Előreláthatólag 2021-ben kezdődhet meg a tényleges kivitelezés.

Kocsordot a lehető legkedvezőbben érinti a megépülő autópálya - vélekedik Földi István polgármester, hiszen egyszerre van távol és közel: könnyen megközelíthető, de mégsem zavarja a település mindennapjait.

A tervek szerint az autópályára Kocsord és Győrtelek között lehet majd felhajtani (nagyjából félúton), lesz egy kocsordi pihenőhely, valamint az az elképzelés, hogy a Magyar Közút egy közel 3 hektáros telephelyet is létesít Kocsord közelében, és az autópálya rendőrség is Kocsord mellett helyezkedik majd el. Ezt Kocsord polgármestere nagy lehetőségnek tekinti munkahelyteremtés szempontjából is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés