Kupáért kerekeznek Nyíregyházán

Szabolcsihír

2019.05.08. 13:58

Kupáért kerekeznek Nyíregyházán
Fotó: police.hu

Az egész országból érkeztek versenyzők.

Hirdetés

Hirdetés

Javában zajlik az országos kerékpáros megmérettetés, amit idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezett meg. május 7-i megnyitót és elméleti feladatok megoldását, a 2. nap izgalmas gyakorlati kihívásai követték.

<iframe width="751" height="422" src="https://www.youtube.com/embed/tEqKBiWs2n0" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Május 8-án rendhagyó helyszínen, a Nyíregyházi Városi Jégpályán alakították ki a kerékpáros ügyességi pályát. A diákoknak azonban nem csupán „védett” környezetben kell bebizonyítaniuk, hogy kiválóan ismerik a kerékpározásra vonatkozó szabályokat és képesek azokat betartva, biztonságosan közlekedni. A jégpályát övező közúton is helyt kell állniuk. A versenyben lévő kerékpárost rendőrautó kíséri végig a kijelölt útvonalon, amelyből szakértő szemek figyelik minden mozdulatát. A verseny jó hangulatban, ideális időjárási körülmények között zajlik, a gyerekek lelkesen teljesítik a korántsem könnyű feladatokat.

 

Nyíregyházabicikliverseny

Szóljon hozzá!

Hirdetés