Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leterelték a rendőrök az autósokat az M3-asról Kántorjánosinál

| 2019. 05. 24. | 13:04:00
Több dolgot is ellenőriztek.
Leterelték a rendőrök az autósokat az M3-asról Kántorjánosinál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságaival az M3-as autópályán május 21-én. A rendőrök a közlekedőket a Kántorjánosi pihenőbe terelték, ahol

ellenőrizték a gépkocsivezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök és a kézben tartott mobiltelefon használatát, a vezetési- és pihenőidő betartását, valamint a járművek műszaki állapotát. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

A rendőrök munkáját segítették a közlekedési polgárőrök speciálisan felszerelt gépkocsijukkal, amely kamerájával rendszám alapján képes azonnal kiszűrni a körözési rendszerben szereplő, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat. Az ellenőrzésben részt vettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Közúti Gépjármű- Közlekedési Hivatal és a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is.

A hatóságok néhány óra alatt több száz járművet ellenőriztek. Kisebb súlyú közlekedési szabálysértés miatt 6 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 3 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és 2 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 19 esetben, ittas járművezetés miatt 1 esetben, útdíj befizetésének elmulasztása miatt 3 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot.

A demonstratív rendőri jelenlét célja a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzés, a szabályszegők kiszűrése, a közúti balesetek számának csökkentése.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés