Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Másodfokú árvízvédelmi készültség a Túron

| 2019. 05. 24. | 14:05:00
A Tiszán is megemelkedett a víz szintje.
Másodfokú árvízvédelmi készültség a Túron
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az országban csaknem 350 kilométeren rendeltek el árvízvédelmi készültséget - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken az MTI-vel.

Ebből több mint 272 kilométeren a legalacsonyabb, elsőfokú  a készültség. Az érintett folyók a Duna, a Tisza, a Mosoni-Duna, a Szamos és a Kraszna.

Másodfokú árvízvédelmi készültség több mint 75 kilométeren van érvényben a Túr folyón.

A közlemény szerint a hét első felében a Duna vízgyűjtő felső területein jelentős csapadék hullott. A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a következő napok szárazabb időjárása után a jövő hét elején várhatóan újra csapadékosra fordul az időjárás, elsősorban az osztrák területeken. A Dunán az árhullám Nagybajcsnál csütörtökön éjfélkor tetőzött a másodfokú készültségi szintet megközelítő 519 centiméteres vízállással.

A Tisza vízgyűjtőjén a hét első három napján területi átlagban is igen jelentős (35-70  milliméter) csapadék hullott, főként a Felső-Tisza és a Bodrog vízgyűjtőjén, valamint a Túr-Szamos-Kraszna vízrendszeren.

A következő napokban ugyan folytatódik a csapadékos időjárás, de már csak kisebb mennyiségű csapadék várható. Majd a jövő hét elején ismét nagyobb mennyiségű csapadék valószínűsíthető, elsősorban a kárpátaljai területeken.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés