Még keresik a nyíregyházi gyerekprojektek kivitelezőit

szabolcsihir.hu

2019.05.14. 16:34

Még keresik a nyíregyházi gyerekprojektek kivitelezőit
A Kölyökvár felújítására 154 millió forint van (Forrás: Google)

A Kölyökvár és a jósavárosi játszódomb esetében kell új közbeszerzés. 

Hirdetés

Hirdetés

Különböző okból, de eredménytelennek bizonyult a nyíregyházi Kölyökvár épületének felújítására és a „Robinson domb” játszótér kialakítására kiírt közbeszerzési eljárás – derül ki a május 14-i Közbeszerzési Értesítőből.

A Dózsa György utcai Kölyökvár épülete szigetelésre, a födém tartószerkezetének megerősítésére, tetőcserére, helyenkénti burkolatcserére, homlokzati vakolatjavításra szorul, mellette új nyílászárókat építenek be a régiek helyett, akadálymentesítik a tereket és a fűtést is korszerűsítik.

A jósavárosi „Robinson domb” esetében a fa játszóvár szerkezeti elemei elöregedtek, a felújítás már nem gazdaságos. Ezért lebontják, a helyére pedig korszerű, sokfunkciós mászóvárat építenek. A szánkópálya oldalába óriáscsúszda kerül, s a kivitelezőnek a zöldfelület helyreállításáról is gondoskodni kell.

A Kölyökvár esetében három pályázat érkezett helyi cégektől (Harcon Építés Kft., Imbrex 95 Kft., Capricolors Kft.), ám a nyíregyházi önkormányzat rendelkezésére álló nettó 154 millió forintos fedezetet a legalacsonyabb árajánlat is meghaladta. 

A másik projektnél – szintén az előbb említett cégek pályáztak – az egyik ajánlat belefért volna ugyan a 15,3 millió forintos keretbe, de a pályázat olyan hiányosságoktól szenvedett, amit nem lehetett pótolni.
Az eredménytelenségre tekintettel az önkormányzat feltehetően új közbeszerzési eljárásban keresi majd a lehetséges kivitelezőket.
Nyíregyházaberuházásközbeszerzés

Szóljon hozzá!

Hirdetés