Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meghalt a nyíregyházi férfi, felmenthetik a másik sofőrt

| 2019. 05. 23. | 19:07:00
Szabályt sértett, az meg elévülhetett már.
Meghalt a nyíregyházi férfi, felmenthetik a másik sofőrt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2016 decemberében a néhai sértett Nyíregyházán gépkocsijával balra nagy ívben akart kikanyarodni az egyik utcáról. Ugyanebben az időben közlekedett a menetirány szerinti jobb oldalon a vádlott az érintett útszakaszon körülbelül 90-100 kilométer per óra sebességgel. A sértett nem látta a vádlott autóját, és kikanyarodott elé. A vádlott későn észlelte a sértett autóját, és bár erősen fékezett, 65-70 kilométer per órás sebességgel nekiütközött.

Az ütközés következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Járásbíróság tavaly októberben R. J. vádlottat közúti baleset okozásának vétsége miatt 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A másodfokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék a vádlottat a közúti baleset okozásának vádja alól felmentette és megállapította, hogy a vádlott a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértést követte el.

A Szabálysértési törvény értelmében azonban a cselekmény elkövetésétől számított 2 év elteltével nincs helye a szabálysértési felelősségre vonásnak, ezért a törvényszék a szabálysértési eljárást megszüntette. Az ítélet ellen a pótmagánvádló fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla május 30-án tárgyalja az ügyet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés