Szentéses jobb láb! Jogászok és papok fociztak Baktalórántházán

szabolcsihir.hu

2019.05.14. 08:50

Szentéses jobb láb! Jogászok és papok fociztak Baktalórántházán

Meg is áldották a barátságos mérkőzést.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Jogász Egylet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete, a Magyar Parlament futball-válogatottja, valamint a Nyíregyházi Egyházmegye görögkatolikus pap- és kispap-válogatottja mérkőzött meg május 10-én Baktalórántházán. Az esemény a máriapócsi kegytemplomban vette kezdetét, ahol Kocsis Fülöp metropolita celebrálta a misét, melyen a focisták és a futballmérkőzést rendező szervezetek vezetői is részt vettek. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke a barátságos mérkőzés megáldása iránti köszönetét egy ajándékcsomag átadásával fejezte ki a metropolita püspöknek. A szertartást követően a baktalórántházi futballpályán a csapatok bemutatását követően a város polgármestere minden focistát ajándékcsomaggal üdvözölt, majd a helyi iskola diákjai mutattak be egy színvonalas műsort.

A püspöki, a magyar és a székely himnusz elhangzását követően a parlamenti csapat játszott a kispapokkal, melyet a parlament csapata 3:2-re nyert. A mérkőzés végére a papok igazán jól teljesítettek, a mérkőzés utolsó tíz percében szépítettek, s egy ideig úgy tűnt, hogy akár meg is fordíthatják az eredményt.

Ezt követte a palament és a Jogász Egylet mérkőzése. A jó hangulatú, de küzdelmekkel teli mérkőzés végül döntetlennel, 2:2-es eredménnyel zárult. A frissen pályára lépő jogászok példaértékű védekezést mutattak be, melyben nagy szerepet játszott a kapus, dr. Éles Krisztián, a Nyíregyházi Járásbíróság bírája, Lakatos László a járásbíróság tisztviselője, illetve dr. Görög Attila, a Debreceni Ítélőtábla bírája. A Jogász Egylet részéről Csépke Attila, a Nyíregyházi Rendőr-kapitányság járőre és dr. Bukovenszki Zoltán rendőr
alezredes szerezte a gólokat.

A hősies kiállást bemutató focistákat a tarcali Gróf Dégenfeld Kastélyszállóban látták vendégül vacsorára.
Baktalórántháza

Szóljon hozzá!

Hirdetés