Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vevők jelentkeztek két értékes, nyíregyházi ingatlanra

| 2019. 05. 28. | 16:34:00
A honvédség és egy egyház érdeklődik.
Vevők jelentkeztek két értékes, nyíregyházi ingatlanra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingatlanok eladásáról is dönt május 30-án, délelőtt 10-kor kezdődő ülésén a nyíregyházi képviselő-testület. Az egyik iránt a honvédség érdeklődik, a másikat a református egyház szeretné megvásárolni.

A Honvédelmi Minisztérium azzal kereste meg a város önkormányzatát, hogy szeretné megvásárolni a több mint nyolcezer négyzetméter alapterületű, volt Benczúr Gyula Általános Iskolát (Kert köz 6), illetve, ha lehetőséget lát rá a város, akkor kéri térítésmentes tulajdonba adását Területvédelmi Kulturális Központ céljára.

Válaszában a város jelezte, csak visszterhesen (vagyis ellenszolgáltatásért) tudja odaadni az ingatlant. Az MNV Zrt. értékbecslője az ingatlan vételárát nettó 328 millió forintban határozta meg.

Amennyiben a képviselő-testüet elfogadja az előterjesztést, az ingatlant zárt pályázaton jelöli ki elidenegítésre, a licit induló ára nettó 358 millió forint.

A másik ingatlant - pontosabban két egymás mellettit - a református egyház szeretné megvásárolni. Az egyház még 2016-ban vett meg egy területet a Szalag utcán, ahol már épül a református templom, gyülekezeti ház és parókia.

A Törzs utcán két, egymás melletti telken viszont óvodát szeretnének építeni a reformátusok, ezért szeretnék megvásárolni az összesen közel 8 ezer négyzetméternyi területet. Az Országos Óvodafejlesztési Program keretében háromcsoportos óvodát terveznek ide.

Az előterjesztés szerint a két ingatlant egyfordulós, zárt pályázaton értékesítik, a licit induló ára  36 illetve 44,2 millió forint.

A közgyűlés csütörtöki napirendjén közel 30 előterjesztés szerepel, egyebek között tárgyalnak a képviselők a szociális rendelet módosításáról, a 2018-as gazdálkodásról, értékelik a NYÍRVV tavalyi tevékenységét, és zárt ülésen személyi kérdésekről - díjak odaítéléséről, intézményvezetői pályázatról - is döntenek.

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés