Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi kiválóság Balatonfüreden bizonyított

| 2019. 06. 25. | 17:03:00
Cserejátékosként kezdett a kézilabdacsapatban, és már a felnőtt válogatottban lövi a gólokat.
A nyíregyházi kiválóság Balatonfüreden bizonyított
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óriásit fordult a világ a hazai kézilabdasport egyik legnagyobb ígéretével, Máthé Dominikkal - írja az Utánpótlássport.hu. A lap a nyíregyházi születésű, ígéretes tehetséggel közöl interjút.

Dominik Batonfüreden cserejátékosaként kezdte az évadot, amelyet szinte kihagyhatatlan jobbátlövőként, az NB I egyik leggólerősebb kézilabdázójaként fejezett be. A 20 éves tehetség közben bemutatkozott a januári felnőtt-világbajnokságon, és ott, majd az azt követő Eb-selejtezőkön fiatal csapattársaival együtt bizonyította, fényes jövője lehet a férfi felnőttválogatottnak. Máté Dominik a kérdésre, milyen évet tud maga mögött, úgy felelt:

"Nagyon fárasztó volt, rengeteg mérkőzésen léptem pályára, de eközben elégedett vagyok, mert azt hiszem, tudtam élni az előttem adódó lehetőségekkel. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nyáron éppen az én posztomról igazolt el a cseh Kasparek, így eggyel előrébb léptem a ranglétrán. Az ott kapott lendülettel jutottam el idáig a szezon végére."

Dominik rászolgált az edzőjétől kapott bizalomra, az első néhány fordulóban jól játszott, és ezzel bebiztosította a helyét. Aztán Csoknyai István hívta a válogatottba is.

"Amikor szólt nekem és Szita Zolinak, hogy készüljünk, mert megyünk a világbajnokságra, először azt hittük csak viccel. Majd kiderült, hogy nem. Lefagytam, szinte megszólalni is alig tudtam"

- nyilatkozta a lapnak.

A világbajnokságon aztán emlékezetes teljesítményt nyújtott a svédek ellen. Az első gólját a svédek ellen hetesből lőtte. A nagyobb élmény mégis a hazai, dánok elleni találkozó volt, amikor telt ház előtt a későbbi világbajnok ellen léphettek pályára.

Dominiknak egyébként volt kitől örökölnie a tehetségét a labdajátékokhoz, hiszen apai nagyszülei kiváló röplabdások voltak, amikor ők pályára léptek, népünnepélynek számított Nyíregyházán, több száz néző volt kíváncsi játékukra. Fiuk, Csaba már a kosárlabdapályán kamatoztatta tőlük öröklött tehetségét, amelyből gyermekeinek, így a legkisebb Dominiknak is jutott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés