Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bokrétát kötöttek a nyíregyházi uszodára

| 2019. 06. 18. | 13:08:00
Újabb, régi álom válik valóra a Bujtoson.
Bokrétát kötöttek a nyíregyházi uszodára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ettől magasabb már nem lesz a Bujtoson épülő, nyíregyházi uszoda, így kedden délelőtt bokrétaünnepséget rendeztek a munkaterületen. Az eseményen részt vett Szabó Tünde spotért felelős államtitkár, Kovács Ferenc polgármester, Adorján Gusztáv, a körzet öünkormányzati képviselője, Kőhalmi Richárd az Aqua SE elnöke, valamint a tervező és építtető cég, a Keletterv és a Keviép képviselői.

Kovács Ferenc beszédében utalt arra, hogy a nyíregyháziak évtizedes álma válik valóra az uszoda megépítésével. Emlékeztetett arra, hogy tavaly már megvalósult egy álom - a jégpálya átadásával.

"A 2010 előtti önkormányzat csak ígérgetett, de soha semmit nem tett ezek megvalósításáért" - fogalmazott, majd hozzátette: 2010-ben, mikor átvették a városvezetést, milliárdos nagyságrendben rendezték a kifizetetlen számlákat és hiteleket, nem gondolták, hogy néhány év elteltével a nyíregyháziak régi álmát valóra tudják váltani.

Az uszoda taós beruházásból valósul meg, a vízilabda szövetség és cégek segítségével sikerült a költségek 70 százalékát előteremteni, a hiányzó 30 százalék önerőt a kormány finanszírozta.

Kétség nem fér hozzá, hogy Nyíregyháza sportos város, ezt bizonyítja az is, hogy a májusi Bringa pikniken 1500-1600 ember vett részt, tekert végig a kerékpárúton Tokajig és vissza - mondta a városvezető.  Bicikliutak, futópályák épültek a városban annak érdekében, hogy egészségesebbek legyenek a nyíregháziak, tisztább legyen a levegő.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: "az építőket, építtetőket ünnepeljük ma, egy gyönyörű helyen egy gyönyörű uszoda épül. Régóta vártunk erre."

A nyíregyházi olimpikon azt is elárulta: az 1990-es években csak álmodoztak arról, hogy legyen egy fedett versenyuszodája Nyíregyházának. A remények szerint szeptemberre elkészülő létesítmény viszont nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas lesz.

Mindent meg kell adni a gyerekeknek akár az élsportban, utánpótlásnevelésben, vagy a szabadidősportban, hogy tudják: Nyíregyházáról vagy térségéből is el lehet jutni a világ tetejére

- fogalmazott az államtitkár, aki dicsérte a kivitelezést, megemlítve: a 70 centiméteres tanuszoda egyedülálló, látszik, a tervezésben a szakma is jelen volt. Fontosnak tartja, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni, ebben példa lehet Nyíregyháza.

Az államititkár végül azt is hangsúlyozta: a kormány és Nyíregyháza városvezetése egy célért dolgozik: jöjjön ide minél több fejlesztés, beruházás.

A résztvevők ezután szalagokat közöttek a koszorúra, melyet emelő segítségével helyeztek el a nyíregyházi fedett uszoda legmagasabb pontján.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés