Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bosszúból gyújtott fel házakat Kékcsén és Cigándon

| 2019. 06. 20. | 10:33:00
15 év fegyházat kér rá az ügyészség.
Bosszúból gyújtott fel házakat Kékcsén és Cigándon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a középkorú kékcsei férfi ellen, aki 2018 nyarán kezdetben csak szóban fenyegette haragosait, majd bosszúból többeknek a házát, melléképületét is felgyújtotta.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2018 májusában a lakókörnyezetében élő több személyt azzal fenyegetett meg, hogy megveri, megszúrkálja őket, illetve a házukat rájuk gyújtja.

A férfi később erőszakosabbá vált, és a szóbeli fenyegetőzéseket tett követte. Először május végén a volt élettársa melléképületét gyújtotta fel, majd 2018 júniusában 3 egymást követő héten, éjjelenként belopódzott egyik haragosa ingatlanára, és bosszúból sorban felgyújtotta az ingatlanon lévő melléklépületeket. Két faszerkezetű épület a tűz miatt teljesen megsemmisült, a harmadiknak pedig a bejárati ajtaja perzselődött meg.

Ugyanebben az időszakban a vádlott még két kékcsei és két cigándi ingatlanon is gyújtogatott.

Ezekből két esetben olyan súlyos tüzet okozott, hogy a kiégett melléképületekről a tűz átterjedt a lakóházakra, amelyekben mozgásában erősen korlátozott idős emberek laktak, akik a tűz keletkezésekor aludtak. A tüzet nem észlelték, és a lakóházat önerejükből nem tudták volna elhagyni, ki kellett őket menekíteni. Mindkét esetben a tűzoltók oltották el a tüzet, megakadályozva annak tovább terjedését. Az idős emberek élete közvetlen veszélyben volt. 

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség a férfit

  • két rendbeli különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével
  • hat rendbeli rongálás vétségével
  • négy rendbeli zaklatás vétségével
  • két rendbeli magánlaksértés

bűntettével vádolja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés