Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkezdték felmérni a károkat Szabolcsban

| 2019. 06. 28. | 15:11:00
Óriási összefogás tapasztalható a településeken.
Elkezdték felmérni a károkat Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel kétezer káresemény történt a viharral kapcsolatban. A károk felszámolása folyamatban van, a Katasztrófavédelem munkatársai nagy erőkkel dolgoznak a megye érintett településein. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal közleménye szerint Román István kormánymegbízott, mint a Megyei Védelmi Bizottság elnöke jelenleg helyszíni szemlét tart a káreseményeknél. Mint írják, a kormányhivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy a viharkárokat szenvedettek részére segítséget nyújtson.

Azonnali intézkedéseket hoztak, a kormányhivatal építésügyi szakemberei segítséget nyújtanak az önkormányzatok számára a vis maior kérelmek benyújtásához.

[Beillesztett cikk: Még 23 ezer fogyasztónál nincs áram Szabolcs-Szatmár-Beregben]

A kormányhivatal – a Megyei Agrárgazdasági Kamarával együttműködve – megkezdte a mezőgazdasági károk felmérését, és áttekintették, hogy az állattartó telepeken milyen fennakadást okoz az áramkimaradás. A vásárosnaményi, mátészalkai, kisvárdai járási hivatalok munkatársai a helyszíneken vannak, részt vesznek a kárelhárításban, a kormányhivatal gépjárműveivel folyamatosan segítik a munkát. Mindenütt óriási összefogás tapasztalható a településeken, a szakemberek, a polgármesterek, a hivatalok munkatársai nagy erőfeszítéssel dolgoznak a károk felszámolásán, a lakosság segítésén.

[Beillesztett cikk: Mentik a várost Mátészalkán + FOTÓK]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés