Hirdetés

Fantasztikus túra indul Zoárd-nap alkalmából Vásárosnaményból

Szabolcsihír

2019.06.11. 16:03

Fantasztikus túra indul Zoárd-nap alkalmából Vásárosnaményból
Csaroda, a mosolygó szentek temploma (fotó: kirandulastippek.hu)

Ismét középkori kalandozásra hívnak.

Hirdetés

Hirdetés

Hagyománnyá vált, hogy a Középkori Templomok Útja Egyesület kerékpáros örökségtúra szervezésével csatlakozik a Felső-Tisza-vidék fontosabb kulturális, turisztikai fesztiváljaihoz.

Kezdeményezésünk célja, hogy megismertessük a Felső-Tisza-vidék tájait, kulturális és természeti értékeit a fesztiválokra érkezőkkel. Ezúttal a vásárosnaményi Zoárd-napi fesztiválra érkezők számára kínálnk túralehetőséget - tájékoztatta a Szabolcsihírt Deák Attila, az egyesület titkára.

A fesztivál már június 14.-én elstartol, ahol számos programmal várják az érdeklődőket a szervezők. Az egynapos kerékpáros örökségtúra másnap indul Vásárosnaményból, a fesztivál helyszínéről. A jelentkezési határidő június 14.

A kerékpártúra június 15-én, szombaton a vásárosnaményi Tourinform Iroda (Vásárosnamény, Szabadság tér 9.) elől indul. Gyülekező 8.30 és 9.00 óra között előtt, indulás 9.00 órakor. Kerékpárt az irodában is lehet bérelni, amennyiben igény lenne rá.

A táv hossza hosszabb útvonal esetében 68 km, a résztvevők igénye szerint lehetőség van az útvonal rövidítésére is, abban az esetben: 47 km.

Útvonal: Vásárosnamény – Tákos (13 km) – Csaroda (3,4 km) – Gelénes (5 km) – Vámosatya (8,5 km) – Beregdaróc (9,7 km) – Márokpapi (7 km) – Csaroda (5,2 km) – Tákos (3,2 km) – Vásárosnamény (13 km).

Látnivalók: tákosi református templom; csarodai református templom; vámosatyai református templom és büdy várrom; beregdaróci református templom; márokpapi református templom.

 

VásárosnaménybiciklitúraZoárd-napi Sokadalom

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés