Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem megy börtönbe a kisnaményi kisfiú anyja

| 2019. 06. 07. | 20:41:00
A gyermek mérgezés következtében halt meg.
Nem megy börtönbe a kisnaményi kisfiú anyja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék június 6-án gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt 1 év fogházbüntetésre ítélte P. J-né vádlottat. A büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. 

A tényállás szerint a vádlott egyedül nevelte két kiskorú gyermekét egy Szabolcs megyei családi házban, melynek kizárólag egy szobáját fűtötte egy rossz műszaki állapotban lévő vegyes tüzelésű vaskályhával. A vádlott 2018. január 26-án este – miután a kályhába befűtött – magára hagyta a gyerekeket a lakásban, miközben a szabálytalanul működtetett kályhában szén-monoxid gáz képződött a fűtés során, amely a szobában szétáramlott. A kisfiú lefeküdt aludni a kályha melletti ágyára, majd belélegezte a szobában lévő szén-monoxidot, amitől mérgezést szenvedett. Az álmából felébredő gyermek az ágyról leesve a meleg kályhatesttől megégette magát, majd szénmonoxid-mérgezés következtében elhalálozott. A kisfiú testvére próbált rajta segíteni, azonban ő is szénmonoxid-mérgezést szenvedett, amitől elájult.

A bíróság előtt P. J-né vádlott beismerő vallomást tett, így az új Büntetőeljárási törvény rendelkezési alapján lehetőség nyílt arra, hogy az ügyet már az előkészítő ülésen befejezze a bíróság és ítéletet hozzon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés