Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Oklevelet kapott Nyíregyháza polgármestere

| 2019. 06. 27. | 12:07:00
Az iskolákért végzett munkáját gyerekrajzokkal is megköszönték.
Oklevelet kapott Nyíregyháza polgármestere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

ÉLŐ

Ünnepi pillanatokkal, elismerések átadásával vette kezdetét a nyíregyházi közgyűlés június 27-én. Átadták a Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója - Babicz Béla-díjat, a képzőművészeti ösztöndíjakat, illetve címzetes főorvosi címeket is adományoznak.

[Beillesztett cikk: Újabb kamerák pásztázhatják Nyíregyházát]

Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója - Babicz Béla-díjban részesült dr. Fekete László háziorvos és Fedorné Tuza Anikó körzeti ápoló.

Nyíregyháza művészeti ösztöndíjasai ebben az évben: H. Németh Katalin grafikusművész, Zagyva László szobrászművész és Havasi Dóra Zita grafikusművész. Az erről szóló okiratot a közgyűlés előtt vették át mindhárman.

Elismerő emléklapot kapott dr. Makai Áron és dr. Szokol Dianna címzetes háziorvos. Címzetes főorvosi címre jogosult az a háziorvos, aki 20 éven keresztül körzeti, illetve háziorvosi szolgálatot lát el. Az oklevéllel Nyíregyháza közgyűlése háláját fejezte ki áldozatos munkájukért.

A díjakat, okleveleket dr. Kovács Ferenc polgármester adta át, majd maga is meglepődött, amikor Gaszperné Román Margit a nyíregyházi tankerületi központ vezetője őt szólította, hogy vegye át az oklevelét. A központ nevében oklevéllel és gyermekrajzokkal fejezte ki köszönetét a központ azt a munkát és törődést, amit a városvezető a nyíregyházi iskolákért tett.

11:00

A két közgyűlés között történt eseményekről ezúttal is filmösszefoglalót nézett meg a közgyűlés, majd Kovács Ferenc kiegészítette a látottakat azzal, hogy a Közbeszerzési Értesítőben megjelentek alapján további több mint 220 millió forinttal támogatja a nyíregyházi útfelújításokat az állam.

Már épp szavazásra tette fel a beszámolót a polgármester, amikor szót kért Póka Imre képviselő, és rövid időn belül vártalanul vita alakult ki kettejük között, melybe még ketten bekapcsolódtak.

Póka Imre (független) hozzászólásában lakossági igényt fogalmazott meg, azt kérte, ameddig nem indul meg az építkezés, kivitelezés a vasutas pályán, a rekortán pályát nyissák meg a lakók számára.

Kovács Ferenc erre úgy reagált: képviselő úr újra bebizonyította, hogy nincs képben a választókörzetét illetően, nem vesz részt a munkában, felvetése már nem lehet aktuális, mert ma, csütörtök délután írjuk alá a szerződést, 7 milliárdos beruházás, hamarosan indul a kivitelezés.

Póka Imre kikérte magának – mint fogalmazott - a polgármester megalázó válaszát. Elmondta: „mi nem, mint ellenség vagyunk itt, hanem mint ellenzék. Negyedik ciklusban vagyok képviselő, kikérem magamnak, hogy nem veszek részt a munkában, nem vagyok képben. Mivel nem kaptam választ eddig sehol, ezért tettem fel itt a kérdést.” Azt is hozzátette, kint van az utcán, a választók megtalálják, fórumokat tart, nap, mint nap találkozik velük. Kifogásolta, hogy nem hívják meg az átadási ünnepségekre a Kertvárosban.

Kovács Ferenc közölte: nem bántásnak, hanem helyreigazításnak szánta az elmondottakat.

„Tudom, hogy járja az utcákat, lázítgatja az embereket, aláírást gyűjt, izgatja az embereket. Amikor meg elkészül valami, úgy tünteti fel, mintha ön járta volna ki az önkormányzatnál”.

Halkóné dr. Rudolf Éva (Fidesz-KDNP) emlékeztetett arra, hogy Póka Imrének már a bizottsági ülésen is elmondták, hogy nagyon rövid időn belül munkaterület lesz a vasutas pálya.

Jászai Menyhért alpolgármester azzal egészítette még ezt ki, hogy amikor megválasztják és esküt tesznek a képviselők, attól kezdve az egész város lakosságát képviselik a testületben.

Póka Imre ehhez még annyit fűzött hozzá: szerinte Nyíregyházán nincs demokrácia.

A vitát végül Kovács Ferenc azzal zárta le, hogy ha nem lenne demokrácia, akkor nem hagyták volna időn túl is hozzászólni a független kertvárosi képviselőt.

11:35

Vita nélkül fogadták el a további napirendi pontokat, így a gazdasági beszámolót, jóváhagyták a Nyíregyháza Spartacus Football Club Kft-vel kötendő szponzori szerződést, további 10 kamera pásztázza hamarosan a belvárost. (részletek később)

A testület ezutánzárt üléssel folytatta a munkát, majd 13 órától közmeghallgatást tart.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés