Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt tipp, hogy megtaláld álmaid ingatlanát, ha a fővárosba költöznél!

| 2019. 06. 04. | 20:45:00
Járjunk annak is utána, ki is adja nekünk ki a lakást
Öt tipp, hogy megtaláld álmaid ingatlanát, ha a fővárosba költöznél!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mindenki szeretne olyan ingatlant találni – akár vásárlásról, akár bérlésről van szó –, ami maximálisan eleget tesz igényeinek. Lehet szó akár egy külvárosi kertes lakásról, akár egy belvárosi ingatlanról, álmaink lakásától elvárjuk, hogy pont olyan legyen, ahogy azt mi megálmodtuk. A magas ingatlanpiaci árak miatt viszont nehéz olyat találni, amely mindennek eleget tesz, mégis árban megengedhetőnek bizonyul. Az idei árak különösen magasak, főleg fővárosunkban, Budapesten. A budapesti árak az egekbe szöktek, így ott jelentősen nehezebb kevésbé költséges otthont találnunk magunknak. Vajon lehetséges, hogy mégis megtaláljuk álmaink ingatlanját, ha fővárosunkba szeretnénk költözni? Szerintünk igen!

1. Határozd meg igényeidet!
Mielőtt nekiállnánk a keresésnek, tisztázzuk magunkban, mit is szeretnénk. Igényeink szerint válogassunk majd az ingatlanok sokaságából. Határozzuk meg álmaink lakásának elhelyezkedését, szobaszámát, méretét, valamint az összeget, amit az ingatlanra szánt összeget.

2. Keress jó helyen!
Ne nézzünk végig minden lakást, amit az interneten találunk! Legyünk körültekintőek és válasszunk ki egy olyan platformot, amely minden minden olyan szűrővel rendelkezik, amely nekünk szükséges lehet. Így beoszthatjuk időnket és több időnk marad a számunkra is releváns ingatlanok megtekintésére. Ha jó helyen keresünk, akkor biztos lehet a siker! Ilyen oldalakat nem a legkönnyebb találni, de mindenképp megér kis keresgélést.

3. Mondd el terveidet ismerőseidnek is!
Bátran meséljünk barátainknak, ismerőseinknek terveinkről, hiszen lehetséges, hogy pont ők szeretnének egy ingatlant kiadni, esetleg eladni. Ha nem gondolkodnak ilyenen, akkor is van esély rá, hogy ők maguk ismernek valakit, akivel össze tudnak kötni, így máris könnyebb a dolgunk és lehetséges, hogy kedvezményes ajánlatot kapunk.

4. Kérj segítséget a profiktól is!
Próbáljunk ingatlanközvetítőt keresni! Ők naponta számos ingatlanhirdetéseket adnak fel és számos olyan kapcsolatuk van, aki számunkra hasznos lehet.

5. Légy figyelmes!
Egy ingatlan megvásárlása vagy bérlése előtt fontos, hogy utána járjunk annak, ki is adja nekünk ki a lakást és milyen is az valójában. Megkérdezhetjük esetleg a szomszédságtól, hogy mit gondolnak az ingatlanról, a tulajdonosáról vagy főbérlőjéről. Jó lehet megtudni pár dolgot az ingatlan múltjáról is. Tudjuk meg, hogy kik voltak az előző lakók, mivel lehetséges, hogy az ingatlannak olyan múltja van, amely elbátortalanítana minket megvásárlásától, bérlésétől. Ez igaz, hogy sok időnek bizonyulhat, de ezek segítségével elkerülhetjük az esetleges buktatókat, így jobb utána nézni ezen részleteknek is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés