Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Retteghetnek a szúnyogok Nyíregyházán

| 2019. 06. 18. | 12:48:00
A megye több településén is kiterjedt védekezés lesz.
Retteghetnek a szúnyogok Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg miatt országos szúnyoginvázióról lehet beszélni – tudatta a katasztrófavédelem. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt heti hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítani, mivel nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem engedik meg. Több településen is elmaradt a légi szúnyoggyérítés, de a földi kezeléseket minden tervezett területen elvégezték. A Duna és a Tisza árterületein visszamaradt vizekben biológiai lárvagyérítéseket is végeztek.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kiterjedt védekezés lesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Ezen a héten 436 településen, összesen 100 ezer hektáron irtják a szúnyogokat. A következő hetekben továbbra is erős, néhol extrém szúnyogártalommal kell számolni. A katasztrófavédelem a legfertőzöttebb területeken folyamatosan szervezi a védekezési munkálatokat.

Az előző héten elmaradt légi kezelések pótlásáról a hét eleji rovarszakértői felmérések alapján döntenek a szakemberek, vagyis a tervezett program változhat. Az érintett önkormányzatok minden esetben egyedi értesítést kapnak a szúnyoggyérítés idejéről. A katasztrófavédelem által végzett szúnyoggyérítést az önkormányzatok kiegészíthetik, saját költségük terhére a települések is végeztethetnek szúnyoggyérítést.

[Beillesztett cikk: Rengeteg szúnyog lesz! Hatástalan a gyérítés]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés