Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Saját zsebre dolgozott a nyíregyházi pénzváltó alkalmazottja

| 2019. 06. 07. | 12:38:00
Azonnal kirúgták.
Saját zsebre dolgozott a nyíregyházi pénzváltó alkalmazottja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség sikkasztás és maganokirat hamisítás miatt emelt vádat az ellen a valutaváltással foglalkozó cég alkalmazottja ellen, aki a gazdasági társaság számlázó rendszerét megkerülve hónapokon keresztül saját zsebre váltotta a valutát.

A középkorú nő valutapénztáros munkakörben dolgozott a társaság nyíregyházi üzletében. A kassza tartalmáért, a valutaváltásért, kiemelt, a pénztárosokra vonatkozó anyagi és büntetőjogi felelősséggel tartozott.

A nő, hogy jövedelmét kiegészítse, egyes valutaeladások és vásárlások során nem a cégnél rendszeresített valutaprogramot használta, hanem ő maga állított elő hamis bizonylatokat, melyeket a valutaváltó programban nem könyvelt, hanem ezen összegeket a pénztárból kivette. A hamis számlákat az elszámolás során a többi bizonylat közé lefűzte.

A több mint félmillió forint összegű sikkasztásra akkor derült fény, amikor a cég munkatársai a belvárosi pénzváltóban ellenőrzést tartottak, ekkor több hamis bizonylatot is megtaláltak. Ekkor a munkáltató a nő munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette, és feljelentést tett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés