Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Számos nyári tábor várja a szabolcsi gyerekeket

| 2019. 06. 12. | 11:47:00
Nyíregyháza önkormányzata idén is támogat nyolc táborozási formát.
Számos nyári tábor várja a szabolcsi gyerekeket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lassan véget ér az iskola és megkezdődik a vakáció, ami sok gyermek számára egyet jelent a táborozással. A Táborfigyelő gyerektábor-összehasonlító portál adatai szerint idén a sporttáborok a legnépszerűbbek, de egyre elterjedtebbek az offline táborok is. Utóbbiak lényege, és talán vonzereje, hogy a tábor ideje alatt nem engedik az okoseszközök, telefonok és tabletek használatát. A cél az, hogy a gyermekek átéljék a tábor minden pillanatát, szakadjanak ki az életük részévé vált digitális világból, és tapasztalják meg, hogy ezek nélkül az eszközök nélkül is jól érezhetik magukat.

Idén a legnépszerűbbek a sporttáborok, a második helyen az angol nyelvi és informatikai táborok állnak, holtversenyben.

A harmadik helyre a készségfejlesztő táborok kerültek, míg őket a katonai és honvédelmi- valamint a kalandtáborok követik a listán. Újdonságként feltűntek az olykor meghökkentő témájú, esetenként extrém táborok is (pl. szabaduló szobás nyomozótábor), ám meglepő módon ezek iránt is megnőtt az érdeklődés. A tábor típusok között természetesen most is találhatunk napközis, valamint ott alvós táborokat.

A legkedveltebb időszak a táborozásra, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is a július, de sokan választják a júniusi, közvetlenül az iskolazárást követő időszakot is. A táborok árai némileg emelkedtek. Egy napközis tábor átlagos költsége egy turnusra 35 ezer forint, míg ott alvós rendszerű tábor esetén az átlagár 50 ezer forint lehet. De természetesen, mint minden másban, úgy a táborok árában is hatalmas eltérések lehetnek. Ott alvós tábort találhatunk 26 ezer forintért is, de van lehetőségünk 219 ezer forintos tábort is választani.

Nyíregyházán és a megyében azonban nem kell ilyen mélyen a zsebükbe nyúlniuk a szülőknek ahhoz, hogy valamilyen tábort biztosítsanak gyermeküknek. Nyíregyháza Önkormányzata idén is támogatja a diákok táborozását, így ebben a nyolc esetben (Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola – úszótábor, Múzeumfalu, Kis Vakond Tábor, Nyelvi Tábor Sóstóhegyen, Szőlőskerti angol nyelvi tábor, Focitábor, Göllesz tábor, Zelk iskola – sporttábor) a szülőket csupán a napi háromszori étkezés díja terheli. Ezeken kívül további számos lehetőség közül válogathatnak a családok.  A gyerekeket egész nyáron várják a különféle, izgalmas turnusok. Lesz például úszótábor, kosaras tábor, focitábor, nyelvi tábor, kézműves tábor vagy zoosuli.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés