Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Testkamerát kapnak az ellenőrök a szabolcsi helyközi buszokon

| 2019. 06. 11. | 10:58:00
Sok a bliccelő.
Testkamerát kapnak az ellenőrök a szabolcsi helyközi buszokon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június közepétől testkamerákat használnak az Észak-magyarországi Közlekedési Központ forgalmi ellenőrei és buszrendészei a társaság menetrend szerinti autóbuszjáratain. Összesen 24 darab hang- és képfelvétel készítésére alkalmas eszköz segíti munkájukat. A cél a munkatársak és az utasok biztonságérzetének növelése, a konfliktusok számának csökkentése, valamint - a megalapozott, minden érintett számára megnyugtató döntés meghozatala érdekében - az ellenőrzést érintő utaspanaszok gyors és hatékony kivizsgálása.

Az ellenőrök és buszrendészek a felszerelésükre rögzítve viselik a kamerát. A képfelvételeket a felszállástól a leszállás pillanatáig rögzítik. A társaság a felvételkészítésre – az adatvédelmi előírásoknak megfelelően – az autóbuszokon kihelyezett tájékoztató feliratokkal hívja fel a figyelmet.

A készülékekkel elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén találkozhatnak az utasok.

A régióban évente 54 ezer járatot ellenőriznek a forgalmi ellenőrök. Intézkedésre, pótdíjfizetési kötelezettség megállapítására csaknem 8 600 esetben, az ellenőrzött járatok 16 százalékán kerül sor. Ellentét jellemzően akkor alakul ki, amikor az utazási okmányokkal nem rendelkező vagy azt átadni nem kívánó utast személyazonosságának igazolására kérik fel annak érdekében, hogy a pótdíjazási eljárást elvégezhessék.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés