Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Torlódásra számíthatnak az M3-ason

| 2019. 06. 12. | 16:39:00
Figyelmeztet a Magyar Közút Zrt.
Torlódásra számíthatnak az M3-ason
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A június 12-16. közötti hőségriasztás alatt is folytatja az országos közutakon zajló munkákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A forgalombiztonság fenntartása érdekében a hőség ellenére az úton dolgozók folyamatosan és ütemezetten végzik az üzemeltetési és karbantartási munkálatokat a társaság kezelésében álló 32 ezer kilométeres közúthálózaton.

A napokban zajló felújítási munkálatok miatt elsősorban a gyorsforgalmi utakon várható torlódás, ezért a Magyar Közút minden közlekedőt arra figyelmeztet, indulás előtt az időjárásnak megfelelően készüljön fel a hosszabb menetidőre.

A társaság közleménye szerint június 12-14. között, szerdától péntekig az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Gödöllő térségében végeznek burkolatjavítást a szakemberek. Az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, pénteken délután 14 órától az esti órákig várható jelentősebb forgalom és torlódás. Június 11-16. között, keddtől vasárnapig zajlik az ország legnagyobb kerékpáros körversenye is, a Tour de Hongrie, amely 11 megyét érint, és további ideiglenes útlezárásokkal, korlátozásokkal jár.

Éjszakai munkavégzésre június 15-én, szombaton az M0-ás autóút Budapest felé vezető oldalán a 6-os főúti csomópontban, az M3-as és az M25-ös út csomópontjában, illetve az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a 103-as és 113-as kilométerszelvények között kell számítani. Június 16-án, vasárnap éjszaka szintén az M3-as és az M25-ös út csomópontjában, illetve az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán a 103-as és 113-as kilométerszelvények között zajlik majd munkavégzés.

A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy a várható torlódások miatt megfelelően felkészített gépjárművekkel és tele üzemanyagtartállyal induljanak útnak. Indulás előtt ellenőrizzék az akkumulátor állapotát is, töltsék fel telefonjukat vagy használjanak autós töltőt, illetve gondoskodjanak az elegendő mennyiségű innivalóról és ételről. A társaság a hőségriadó idején, ha szükséges, a gyorsforgalmi úthálózaton történő torlódások, pályazár idején ásványvíz osztását is biztosítja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés