Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb kamerák pásztázhatják Nyíregyházát

| 2019. 06. 25. | 22:13:00
A képviselő-testület dönt arról, hová tegyék őket.
Újabb kamerák pásztázhatják Nyíregyházát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepi pillanatokkal kezdődik június 27-én a nyíregyházi képviselő-testület ülése, melyen a szakmájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtók munkáját ismerik el. Átadják a Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója - Babicz Béla-díjat, a képzőművészeti ösztöndíjakat, illetve címzetes főorvosi címeket is adományoznak.

Megvitatják a 2015-2019. évi gazdasági programról szóló beszámolót, módosítják a város háziorvosi, gyermekorvosi, fogorvosi, védőnői körzeteiről és háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátásról szóló önkormányzati rendeletet.

A rendőrséggel egyeztetve szükségesnek látja a közterület-felügyelet a belvárosba legalább 10 fix kamera telepítését. A korábban a Vay Ádám körút-Kossuth utca csomópontba telepített 4 régi leszerelésével és áttelepítésével, valamint 6 új kamera beszerzésével oldanák meg a feladatot. Ennek köszönhetően

megfigyelhetővé válna a teljes Kossuth tér, az Országzászló tér, Dózsa György utca a Korzó bevásárló központig, Korzó üzletközpont előtti tér, Zrínyi utca, a DNFP Nyíregyházát érintő alprogramja keretében telepített 4 nagy értékű okos pad és totem is.

A belváros azon túl, hogy rendezvények idején több ezres tömeg fordul meg, fontos élettere a nyíregyháziaknak, még hétköznap éjszakánként is sokan sétálnak, szórakoznak itt. Bár a város - fogalmaz az előterjesztő Bodrog László - rendkívül biztonságos, a nagyrendezvényeken több ezer ember is van egyszerre, ha bármilyen nem várt incidens történne, jelenleg az eseményeket nem lehetne rekonstruálni, azt esetlegesen nem tudnánk megelőzni. A közterület-felügyelet vezetője szerint a kamerarendszer segítségével ezek a célok megvalósíthatók.

Az alábbi helyszíneken tervezik felszerelni a kamerákat:
1. Országzászló tér
2. Bethlen G. utca - Kossuth tér sarok
3-4. Városháza erkélye alatt
5-6. Kossuth téri park keleti oldalán
7-8. OTP előtt a várost bemutató makettnél
9. A városháza falán
10. Béke ház falán

A konkrét helyszínekről a képviselő-testület dönt.

Napirenden lesz a Nyíregyháza Spartacus – Bozsik József Labdarúgó Akadémia örökösföldi edzőközpont is, a beruházás előkészítésének jóváhagyásáról dönt a testület.

Zárt ülésen tárgyalnak a helyi buszközlekedésről, illetve díszpolgári cím, életműdíj odaítéléséről is határoznak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés