Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ulrich Attila: odafigyelünk a Kertvárosra

| 2019. 06. 25. | 18:22:00
Nyíregyháza egyik legszebb városrészében 12 milliárdos projekt valósul meg.
Ulrich Attila: odafigyelünk a Kertvárosra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas összegű, 12 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a nyíregyházi Kertvárosban.

Lapunk, a Szabolcsihír is folyamatosan tudósított azokról az útépítésekről, amelyek a közelmúltban kezdődtek vagy fejeződtek be a lakónegyedben. Most a Rókabokori út építésén dolgoznak a szakemberek, melynek nyomán a teherforgalom ezt a városrészt el fogja kerülni. Régi vágya, álma ez már az itt élőknek, akik épp azért választották annak idején a Kertvárost lakóhelyül, hogy a város zajától elvonulva élhessék mindennapjaikat. Az ipari területekre érkező teherautók, kamionok ugyanis rendre megzavarták ezt a nyugalmat. De már nem sokáig lesz ez így - ígérik.

Nyíregyháza alpolgármestere június 25-én odafigyelünk a Kertvárosra címmel tartott sajtótájékoztatót a Dugonics utca–Dugonics köz kereszteződésében. Dr. Ulrich Attila n(Fidesz-KDNP) elmondta: azok a fejlesztések, melyek a Kertvárosban megvalósulnak - többségében útépítések, de mellette játszótér, sétány, park - egy olyan koncepció részei, amely ennek a területnek az élhetőbbé tételét szolgálja. A Rókabokri úttal a teherforgalomtól mentesül a Kertváros.

Nemcsak az utak korszerűsítéséről van szó, hangsúlyozta az alpolgármester, hanem a balesetmegelőzés is fontos szempont, ezért is épül körforgalom az útkereszteződésekben. Van egy koncepció, emelyre az egész jelenlegi beruházás épül, és ilyen még nem volt a kertvárosban: 12 milliárd forrás áll rendekezésre.

Azt is hozzátette Ulrich Attila, hogy a kertvárosi emberek türelmét kérik a most megnövekedett teherforgalom miatt, hiszen a kivitelezési munkák ezzel járnak. Az is tény, hogy a korábbi időszakokhoz képest nagyon nagy a személyforgalom is.

Mindennek ára van, a nyugalomnak az az ára, hogy most a kényelmetlenséget el kell viselni. Ősszel, amikor a munkálatokkal elkészülnek - a Kertváros megkapja azt a nyugalmat, amiért ideköltöztek az emberek - ígérte az alpolgármester, aki úgy. A személyforg is nagyon nagy már, nagyobb a közúti árufuvarozás is.

Ősztől már látható jele lesz a csökkenő forgalomnak a Kertvárosban, ám Ulrich Attila úgy véli, egy év múlva alakul ki az a rend, amely visszaadja a kertvárosiak békéjét, nyugalmát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés