Hirdetés

Vádemelés: félholtra verte élettársát. Karácsonykor...

szabolcsihir.hu

2019.06.13. 08:39

Vádemelés: félholtra verte élettársát. Karácsonykor...

Életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani Nyíregyházán.

Hirdetés

A vádirati tényállás szerint a férfi ittasan rendszeresen bántalmazta, folyamatos lelki terrorban tartotta élettársát, emiatt a sértett rettegésben élte az életét. A bántalmazások mindig a közös otthonukban történtek, ezért arra először 2018 augusztusában derült fény, amikor a férfi veszekedés közben eltörte a nő alkarcsontját, mely már orvosi ellátást igényelt.

Néhány hónappal később, 2018 decemberében ismét a vádlott féltékenykedése miatt robbant ki vita a pár között. Ekkor a férfi felszólította a sértettet, hogy költözzön el tőle, majd egyre idegesebb lett, és testszerte ütlegelni és rugdosni kezdte a nőt, aki bordatörést, és több zúzódásos sérülést szenvedett.

Karácsonykor pedig az egész napi italozást követően az esti órákban a vádlott azt követelte a sértettől, hogy menjen ki az erdőbe fát szedni. Mivel erre a nő nem volt hajlandó, ezért őt

az este folyamán többször hol tenyérrel, hol ököllel ütötte, közben folyamatosan szidalmazta.

A sértett másnap reggel értesítette a mentőket, mert nagy fájdalmai voltak. A kórházban derült ki, hogy a bal oldali bordatörése légmellet eredményezett, mely azonnali műtéti ellátást igényelt. Orvosi ellátás hiányában fennállt a lehetősége a fokozódó légzési elégtelenség kialakulásának, majd a keringés visszafordíthatatlan összeomlásának. Emellett a sértett testén számos véraláfutást és zúzódást találtak.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség a férfit, életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, úgy az ügyészség vele szemben halmazati büntetésül 5 év börtönbüntetés és 5 év közügyektől eltiltást kiszabását indítványozza.
asszonyverő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés