Hirdetés

60 nap alatt új utat építenek Nyíregyháza és Kótaj között

szabolcsihir.hu

2019.07.19. 14:00

60 nap alatt új utat építenek Nyíregyháza és Kótaj között

Már dolgoznak a területen.

Hirdetés

Hirdetés

1,407 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból újítja fel 5,5 kilométeren hosszan a Magyar Közút a 3822-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó a munkaterületet már átadta, a fejlesztés előreláthatóan 60 napot vesz majd igénybe.

A Nyíregyháza-Kótaj összekötő út 2+150-7+614 kilométerszelvényei közötti szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelezők a burkolat profilmarásáról, az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, 7 autóbuszöböl pár le- és felszálló peronjainak átépítéséről, valamint a sérült úttartozékok cseréjéről és a vízelvezető, szikkasztó árkok tisztításáról is gondoskodnak.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.
KótajMagyar Közút

Szóljon hozzá!

Hirdetés