Hirdetés

67 millió forintos adományt kapnak a vihar sújtotta szabolcsi falvak

szabolcsihir.hu

2019.07.18. 13:43

67 millió forintos adományt kapnak a vihar sújtotta szabolcsi falvak
(Fotó: index)

Nyírmadán kezdték a segélyezési akciót.

Hirdetés

Hirdetés

A június végi heves esőzések 7 200 károsultján segít a Magyar Vöröskereszt, amelyhez anyagi és szakmai támogatást kap a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége.

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete a 67,3 millió forint összegű segélynek köszönhetően 2 400 család számára biztosít tartós élelmiszer- és tisztítószer-csomagot, valamint építőanyagokat.

Mint ismert, június 27-én heves zivatar pusztított az ország keleti részén, mely hatalmas károkat okozott többek között Nyírmadán, Nyírkarászon, Pusztadoboson és Rétközberencsen. Az esőzések miatt körülbelül 2 500 épület tetőszerkezete megsérült és 30 családnak az otthonát is el kellett hagynia, mert az életveszélyessé vált. A vihar a konyhakerteket és a termést sem kímélte, így sok család megélhetése is veszélybe került.

A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete 30 munkatársat és önkéntest küldött a helyszínre, hogy segítsen a törmelék eltakarításában és az utak megtisztításában, együttműködve a hatóságokkal és a lakossági csoportokkal. A Nemzetközi Vöröskereszttől lehívott sürgősségi katasztrófa és segélyalapból megvalósuló segélyezési akciót a Magyar Vöröskereszt a térség egyik leginkább érintett településén, Nyírmadán kezdte meg július 18-án. A munkálatok indulása kapcsán felszólaltak a humanitárius szervezet vezetői, valamint Nyírmada polgármestere. A sajtótájékoztatót követően az önkéntesek és az önkormányzat munkatársai közösen kezdték meg a csomagok kiosztását az érintett családok részére.

Aki adakozni szeretne a viharkárosultak javára, az a humanitárius szervezet honlapján elérhető adományozó felületen közvetlenül megteheti. 

Galéria

adományMagyar VöröskeresztNyírmada

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés