Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egyik legnagyobb nyíregyházi beruházás kezdődik el

| 2019. 07. 11. | 21:01:00
Az új sportcentrummal nemzetközi versenyek megszerzését célozhatja a város.
Az egyik legnagyobb nyíregyházi beruházás kezdődik el
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nettó 6,8 milliárd forintért a helyi Aktuál Bau Kft. lesz a kivitelezője a 2021-ben átadandó Nyíregyházi Atlétikai Centrumnak.

A nyílt közbeszerzési eljárás során a fővárosi Swietelsky Kft. tett még ajánlatot, a nyertes céggel a beruházó önkormányzat június 27-én írta alá a vállalkozási szerződést. Hatszáz napjuk van a kivitelezésre.

A beruházás az állami forrásból finanszírozott Modern Városok Program részeként valósul meg. 2015-ben a sportcentrum tervezési-építési költségeit eléggé alulbecsülték, az építőipari árak növekedése miatt 2018 elején bruttó 3,8 milliárd forinttal kellett növelni a büdzsét.

Hiperszuper atlétikapálya, fedett csarnok, szálló

Miként a július 11-i Közbeszerzési Értesítőben is megjelent, a beruházás során a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elsőosztályú minősítésének megfelelő 400 méteres, 8 sávos rekortánpálya épül topatlétikai, vagyis magasugró, hármasugró, távolugró, dobó versenyek lebonyolítására. Az atlétikai pálya körül az edzés lehetőségét biztosító világítás készül. A pálya nyugati oldalán 570 fős fedett nézőteret alakítanak ki, míg a keleti területet alkalmassá teszik mobil lelátók felállítására. A projekt révén 60 x 100 méteres élőfüves dobópályát alakítanak ki esti edzéslehetőséggel, a szabadidős sportolást pedig egy 1,80 méter széles, kétsávos, 505 méteres futókör segíti.

A sportcentrumhoz fedett, szintén a legmagasabb nemzetközi kívánalmaknak megfelelő atlétikacsarnok társul hat- és nyolcsávos, 200, illetve 60 méteres futópályákkal, magasugrást, távolugrást és rúdugrást biztosító kialakítással.

A fedett csarnok 600 fős lelátóval és megfelelő média-infrastruktúrával bír majd. Ezen túlmenően a létesítmény a súlyemelés, vívás, tollaslabda, cselgáncs szakosztályok edzőtermeit is biztosítja a súlylökőket is beleérve. Összesen 200 főt tudnak majd kiszolgálni öltözőkkel, szertárakkal, irodákkal, orvosi és rehabilitációs, VIP területekkel, tévés közvetítő helyiségekkel. Negyvennyolc fős sportszálló is épül.

RaL 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés