Hirdetés

Az egyik legnagyobb nyíregyházi beruházás kezdődik el

szabolcsihir.hu

2019.07.11. 19:01

Az egyik legnagyobb nyíregyházi beruházás kezdődik el
A csarnok látványterve

Az új sportcentrummal nemzetközi versenyek megszerzését célozhatja a város.

Hirdetés

Hirdetés

Nettó 6,8 milliárd forintért a helyi Aktuál Bau Kft. lesz a kivitelezője a 2021-ben átadandó Nyíregyházi Atlétikai Centrumnak.

A nyílt közbeszerzési eljárás során a fővárosi Swietelsky Kft. tett még ajánlatot, a nyertes céggel a beruházó önkormányzat június 27-én írta alá a vállalkozási szerződést. Hatszáz napjuk van a kivitelezésre.

A beruházás az állami forrásból finanszírozott Modern Városok Program részeként valósul meg. 2015-ben a sportcentrum tervezési-építési költségeit eléggé alulbecsülték, az építőipari árak növekedése miatt 2018 elején bruttó 3,8 milliárd forinttal kellett növelni a büdzsét.

Hiperszuper atlétikapálya, fedett csarnok, szálló

Miként a július 11-i Közbeszerzési Értesítőben is megjelent, a beruházás során a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elsőosztályú minősítésének megfelelő 400 méteres, 8 sávos rekortánpálya épül topatlétikai, vagyis magasugró, hármasugró, távolugró, dobó versenyek lebonyolítására. Az atlétikai pálya körül az edzés lehetőségét biztosító világítás készül. A pálya nyugati oldalán 570 fős fedett nézőteret alakítanak ki, míg a keleti területet alkalmassá teszik mobil lelátók felállítására. A projekt révén 60 x 100 méteres élőfüves dobópályát alakítanak ki esti edzéslehetőséggel, a szabadidős sportolást pedig egy 1,80 méter széles, kétsávos, 505 méteres futókör segíti.

A sportcentrumhoz fedett, szintén a legmagasabb nemzetközi kívánalmaknak megfelelő atlétikacsarnok társul hat- és nyolcsávos, 200, illetve 60 méteres futópályákkal, magasugrást, távolugrást és rúdugrást biztosító kialakítással.

A fedett csarnok 600 fős lelátóval és megfelelő média-infrastruktúrával bír majd. Ezen túlmenően a létesítmény a súlyemelés, vívás, tollaslabda, cselgáncs szakosztályok edzőtermeit is biztosítja a súlylökőket is beleérve. Összesen 200 főt tudnak majd kiszolgálni öltözőkkel, szertárakkal, irodákkal, orvosi és rehabilitációs, VIP területekkel, tévés közvetítő helyiségekkel. Negyvennyolc fős sportszálló is épül.

A fedett atlétikai csarnok és a sportcentrum épületegyüttesének nettó alapterülete 12 ezer négyzetméter lesz 17,8 méteres építménymagassággal. Majdnem 22 ezer négyzetméter zöldfelület mellett 64 parkolót és 6700 négyzetméter térkővel burkolt, közlekedésre alkalmas területet alakítanak ki.

RaL 

Nyíregyházaberuházásközbeszerzésatlétikai centrum

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés