Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Drónokkal harcolnak a szabálysértők ellen Szabolcsban

| 2019. 07. 22. | 17:28:00
Akár ötmillió forintos bírságot is kiszabhatnak.
Drónokkal harcolnak a szabálysértők ellen Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése hamarosan megkezdődik, amelyet drónokkal, valamint augusztusban helikopterről ellenőriznek a szakemberek annak érdekében, hogy minden fertőzött terület feltárásra kerülhessen a megyében – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal közleményében. Ismételten kérik a gazdálkodókat, ne mulasszák el a parlagfű elleni védekezési kötelezettségüket, illetve ne halasszák későre a használatukban lévő területek művelését.

A betakarítást követően a kalászos tarlókon a gyomok, köztük a parlagfű nagymértékű, gyors fejlődése várható a csapadékos időjárás miatt.

A határszemlék során a „fertőzött tarló” területek felderítése az elsők között szerepel. Belterületeken az illetékes jegyzők kezdeményezhetnek eljárást, és rendelhetnek el kényszerkaszálást, amennyiben erre szükség van. A felderítés során a földhivatali mezőgazdász vagy az önkormányzat jegyzője a parlagfüves területeket beméri, jegyzőkönyvezi, lefotózza, mely dokumentumok a későbbi eljárás lefolytatásához szükségesek. A felvételezés során a nem művelt, ugaroltatott parlagfüves területek is rögzítésre kerülnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés