Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elrendelték Bige javára az azonnali jogvédelmet

| 2019. 07. 05. | 16:23:00
A milliárdos egy másik keresetben a tiltás jogszerűségi vizsgálatát kéri.
Elrendelték Bige javára az azonnali jogvédelmet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyt adott a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Bige László azonnali jogvédelem iránti kérelmének, így újraindulhat a munka a nagyvállalkozó szolnoki gyárában. A felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem működését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság június elején függesztette fel azzal az indokkal, hogy különféle hiányosságok miatt nem adottak a biztonságos működés feltételei.

A Debreceni Törvényszék július 5-i közlése szerint a felperes (vagyis Bigéék) elsődlegesen a katasztrófavédelem tiltó határozatának megsemmisítését kezdeményezte. Vagyis azt szerették volna elérni, hogy úgy folytathassák a veszélyes tevékenységnek számító üzemet, mintha a felfüggesztő határozat meg sem született volna. A közigazgatási bíróság július 2-i végzésében az azonnali jogvédelem iránti kérelemnek helyt adott, ugyanakkor a katasztrófavédelem tiltó határozatát nem megsemmisítette, hanem annak halasztó hatályáról rendelkezett (a feleknek a végzést elektronikus úton még aznap kézbesítették).

Az üzletember egy másik keresetben a szolnoki gyárban található kénsavüzem működésének felfüggesztését – amit szintén a katasztrófavédelem rendelt el – jogszerűségi vizsgálat alá vetné. Ez a beadvány július 3-án érkezett a közigazgatási bírósághoz, szintén tartalmazva az azonnali jogvédelem iránti igényt. Az ügyben 3 hivatásos bíróból álló tanács jár el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés