Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Háromszázmilliós csalás a Nyíregyházi Törvényszék előtt

| 2019. 07. 04. | 17:24:00
Így lett vadonatúj aszaló egy gépmatuzsálemből.
Háromszázmilliós csalás a Nyíregyházi Törvényszék előtt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűnbanda pere kezdődik július 8-án a Nyíregyházi Törvényszéken. Háromszázmillió forintot "nyúltak le" jogosulatlanul.

S. L.-t és 3 társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint S. L. és a II. rendű vádlott 2009-ben egy gazdasági társaságot hozott létre azért, hogy az elérhető központi támogatásokat jogosulatlanul megszerezzék.

I. rendű vádlott egy régi aszalógépet vásárolt, melyet felújíttatott, és a gépet pályázat keretében vásárolt új berendezésként tüntette fel. A gépről III. rendű vádlott– 5 millió forint ellenében – egy valótlan tartalmú számlát állított ki, mely szerint a gép értéke 670 millió forint. III. rendű vádlott valójában a géppel soha nem rendelkezett, azzal gazdasági tevékenységet nem végzett.

A kft. ezt követően benyújtotta támogatási kérelmét, s az eljárás során a pályázatot kiíró szerv 2010-ben több, mint 300 millió forintot utalt át a cég részére.

Az ügyben iratismertetés várható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés