Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas összeggel segítik a viharvert szabolcsi településeket

| 2019. 07. 16. | 19:14:00
Nemzetközi támogatás.
Hatalmas összeggel segítik a viharvert szabolcsi településeket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A júniusi viharok által leginkább érintett települések Nyírmada, Nyírkarász, Pusztadobos és Rétközberencs, ahol a házak négyötöde szenvedett valamilyen kárt. 2 500 épület tetőszerkezete sérült meg, és 30 családnak kellett elhagynia otthonát, mert az életveszélyessé vált. A vihar a konyhakerteket és a termést sem kímélte, így sok család megélhetése is veszélybe került.

A nemzetközi támogatának köszönhetően a Magyar Vöröskereszt 2 400 család számára biztosít tartós élelmiszer- és tisztítószer-csomagot, illetőleg 200 háztartás károsodott tetőszerkezetét is helyreállítja.

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) 230 ezer svájci frank (mintegy 67,3 millió forint) összegű gyorssegélyt utalt a Magyar Vöröskeresztnek az akció elindításához.

Ebből  200 károsultnak segít a szervezet.

A Nemzetközi Vöröskereszttől lehívott sürgősségi katasztrófa- és segélyalapból megvalósuló segélyezési akcióról a Magyar Vöröskereszt sajtótájékoztatót szervez az érintett térségben július 18-án, amit követően a Magyar Vöröskereszt önkéntesei és a helyi önkormányzat munkatársai közösen kezdik meg a csomagok kiosztását az érintett családok részére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés