Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a Nyírturánál elfogott embercsempészt

| 2019. 07. 18. | 09:31:00
A végzés nem végleges, fellebbezést jelentettek be.
Letartóztatták a Nyírturánál elfogott embercsempészt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája július 17-én embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban egy hónap időtartamra elrendelte C.P. gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség indítványa szerint, július 14-én öt bangladesi állampolgár megállapodott egy eddig ismeretlen személlyel abban, hogy őket - a jogszabályi rendelkezések megszegésével - ellenszolgáltatásért cserébe Szlovákiából Olaszországba utaztatják. Az ismertelen személy ekkor értesítette C.P. gyanúsítottat, aki az öt bangladesi állampolgárt - ezidáig ismertelen helyen - az országhatáron áthaladva Szlovákiából Magyarország területére szállította.

A gyanúsított Nyíregyháza felől Nyírbogdány irányába közlekedett, amikor a rendőrök ellenőrizni akarták, ám a gyanúsított autójával nem állt meg hanem gyorsított, így próbálta meg elkerülni az ellenőrzést. A férfi azonban később forgalmi okból megállni kényszerült, ekkor a rendőrök igazoltatták őt is, és az autóban utazó külföldi állampolgárokat is.

[Beillesztett cikk: Őrizetbe vették a Nyírturánál elfogott embercsempészt]

A bíróság indokolása szerint, jelen ügyben egy kiemelkedően súlyos, nemzetközi jelleget magánviselő, konspiratív természetű bűncselekmény alapos gyanúja áll fenn. Mindezek alapján megállapítható annak a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől, vagy ezidáig ismeretlen társaival kapcsolatba lépne ezáltal nehezítenék a bizonyítást. Ezt támasztja alá az is, hogy a gyanúsított már az igazoltatása során is megpróbált elhajtani.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés