Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még egy körforgalom Nyíregyházán

| 2019. 07. 30. | 17:57:00
Biztonságosabbá teszik a Korányit.
Még egy körforgalom Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza önkormányzata még 2018-ban nyert támogatást európai uniós pályázaton Nyíregyháza egyik fő ütőerének, a Korányi Frigyes utcának a felújítása.

Első ütemben a Kosbor utcai körforgalomtól az Eperjes utcai elágazásig újul meg a Korányi. Az út felújítása és egy új körforgalom kialakítása a Korányi-Csaló köz csomópontban összesen bruttó 825,47 millió forintba kerül, míg a Szarvas utca felújítása bruttó 137,99 millió forint. A projekt teljes költségvetése - kiegészülve az egyéb járulékos költségekkel -, azaz a támogatási összeg bruttó 1.121 milliárd Ft, mely vissza nem térítendő támogatás. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt célja, hogy a városközpont felé haladó, jelentős gépjárműforgalom számára biztonságosabbak legyenek a közlekedési feltételek és körülmények, elősegítsék az egyenletes haladást, ezáltal csökkentve a felesleges várakozásokat és így a környezeti terhelést. Cél továbbá, hogy az érintett nyomvonalak által kiszolgált területek gazdasági-kereskedelmi funkciójának erősítése, valamint, hogy ezek a településrészek jobban, és könnyebben megközelíthetővé váljanak a munkavállalók és a vállalkozások, illetve a lakosok számára.

A fejlesztéssel érintett útszakaszok:

  • Korányi Frigyes utca felújítása a Kosbor utcától a Sóstóhegyi útig és a Korányi Frigyes utca - Csaló köz csomópontban körforgalom építése;
  • Szarvas utca felújítása, a Vécsey köz – Móricz Zsigmond utca között.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés