Hirdetés

Szabolcsban több mint 100 villanyoszlop dőlt ki a viharban

MTI

2019.07.17. 10:11

Szabolcsban több mint 100 villanyoszlop dőlt ki a viharban
Illusztráció

Még mindig tart a károk felszámolása.

Hirdetés

Hirdetés

Még mindig tart Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bizonyos részein a június végi vihar okozta károk felszámolása - hangzott el július 17-én az M1 csatornán. A műsorban Tóth Béla, az E.ON Hungária Zrt. hálózatért felelős igazgatósági tagja elmondta, a vihar jelentős károkat okozott az ukrán-szlovák-magyar határ közelében lévő településeken.

A károk felszámolásához Paksról, illetve Sárbogárdról is érkeztek szakemberek Szabolcsba, valamint több kamionnyi oszlopot és vezetéket is a megyébe kellett szállítani.

A vihar 140 villanyoszlopot döntött ki ezen a környéken, lakott és lakatlan területeken egyaránt. Olyan település is akadt, ahol az összes villanyoszlop kidőlt. Az első 24 óra alatt csak a fogyasztók 80 százalékát sikerült visszakapcsolni a rendszerbe, ugyanis a sérült villanyoszlopok felkutatása is eltartott egy ideig. A maradék 20 százalék visszakapcsolásához újabb két nap kellett.

A térségben még mindig van körülbelül 150 viharvert lakóház, amit a tulajdonos még nem tudott helyreállítani, így azokat továbbra sem kötötték vissza a hálózatba.
viharvillanyoszlopEONviharkárokhelyreállítás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés