Nyírbátorban kevesebb gyereknek kértek ingyen ebédet

2019.07.12. 09:39

Nyírbátorban kevesebb gyereknek kértek ingyen ebédet

A halmozottan hátrányos családban élők igényelhetik.

Hirdetés

Hirdetés

A nyári szünet első napjától augusztus közepéig minden munkanapon ingyenesen biztosítja a meleg ebédet a nyírbátori önkormányzat a halmozottan hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek számára. A nyári gyermekétkeztetés kötelező hossza 43 munkanap.

Nedelka Zoltán, szociális csoportvezető a Bátor TV-nek elmondta: az ingyenes ebédet a József Attila utcai művelődési házban osztják, de csak azoknak, akik azt előzőleg kérelmezték. Olyanok is vannak, akik az ételosztás helyszínén töltik ki az igénylőlapot, ilyen esetben viszont két nap a várakozási idő, hiszen a plusz nyersanyagot is meg kell rendelni.

Érdekesség, hogy tavaly 500-nál is több adagot főztek, idén viszont eddig a 262 adag volt a legtöbb. A szakember úgy véli, többeknél valószínűleg a családi helyzet változhatott meg. Ezt támasztja alá, hogy a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek száma 1400-ról alig 800-ra csökkent néhány év alatt. Ez a kedvezmény a feltétele annak, hogy a szolgáltatást igénybe tudják venni a családok.

Hirdetés

Szóljon hozzá!