Hirdetés

Nyíregyházának fontos a család

MTI

2019.07.11. 15:56

Nyíregyházának fontos a család

Újabb díjat kapott a város.

Hirdetés

Hirdetés

Immár 9. alkalommal hirdették meg a Családbarát munkahely pályázatot. A díjazottak között idén újra szerepel Nyíregyháza Önkormányzata is.

"Egy ország akkor lehet sikeres, ha a munkahelyeken támogatják a családalapítást, a családi életet, és ha ezzel párhuzamosan a család is támogatja a munkában kiteljesedést" - mondta Novák Katalin, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Családbarát munkahely pályázat díjátadó ünnepségén, július 11-én.

Az idén 52 olyan vállalat nyerte el az elismerést, amely fontosnak tartja, hogy dolgozói a családi életben is kiteljesedhessenek. A nyertesek között olyan cégek is találhatók, melyek már nem először vehetik át a díjat. Ráadásul sokan egyre több apáknak szóló programot is szerveznek, de egyre több munkahelyen gondolnak a családban élő, beteg, gondozásra szoruló idősekre is.

A 77 millió forintos keretösszeggel meghirdetett pályázat nyerteseinek nagy többsége legfeljebb 5 millió forint támogatást is kap családbarát programjaik megvalósításához. Novák Katalin közölte azt is, hogy a tárca bevezeti a "családbarát hely" tanúsító védjegyet. A védjegy birtokosainak vállalniuk kell, hogy teljes tevékenységükben érvényesülnek a családbarát elvek, és ezek meglétét folyamatosan ellenőrzik.

A Családbarát munkahely pályázat célja, hogy támogassa az olyan programokat, melyek elősegítik a magánélet és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. Fontos, hogy a cégek felismerjék, ma már versenyképességi tényező, ha egy munkahely családbarát. Érdemes segíteni a munkavállalókat családi életük kiteljesedésében, mivel ez hatással van a munkájukra.

A díjat kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek kategóriában külön ítélik oda. Költségvetési szervek kategóriájában mások mellett  a váci, a szolnoki, a szentendrei és a nyíregyházi önkormányzat, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal, több megyei rendőr-főkapitányság, bíróságok, kórházak, egyetemek, továbbá büntetés-végrehajtási intézetek vehettek át díjat. Az idei díjazottak között megtalálható az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Nemzeti Bank és az Alkotmányvédelmi Hivatal is.

családbarátmunkahelyönkormányzatdíjátadó

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés