Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ritka betegségben szenved egy ömbölyi kislány

| 2019. 07. 15. | 10:10:00
A háromgyermekes családnak segítségre van szüksége.
Ritka betegségben szenved egy ömbölyi kislány
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy pillanat alatt megváltozott egy háromgyerekes ömbölyi család élete, miután a legidősebb kislányról, Zoéról kiderült, ritka, csontból kiinduló daganata van a térdén.

A szülők a duzzanat láttán először azt hitték, megütötte a lábát a kislány, pár napig próbálták házilag kezelni, majd, miután az nem segített, orvoshoz fordultak. Háziorvosuk röntgentre küldte őket, majd a felvétel láttán azt mondta, valami nincs rendben, további kivizsgálásokra van szükség. 

Nyíregyházán aztán kiderült: a kislánynak csontdagana van. További vizsgálatokra a Debreceni Egyetem Klinikai Központba küldték őket, ahol megerősítették a diagnózist: a kislánynak rosszindulatú daganata, osteosarcomája van. Ez nagyon ritka, évente 8-10 embernél előforduló betegség. Zoénál ráadásul áttétet is diagnosztizáltak, két ponton a tüdejében.

Ez röviden az elmúlt három hét története, amely fenekestül felforgatta az ömbölyi Papp család életét. Jelenleg mind Budapesten vannak, Zoét a Budapesti Semmelweis Egyetem klinikáján kezelik - várhatóan 9-10 hónapig lesz itt -, július 13-án kezdték el kemoterápiás kezelését, mely 3 hónapig fog tartani. Ezután műtét vár rá, majd ismét kemoterápia, és újabb műtét. Teljesen gyógyultnak akkor tekinthető majd a hatéves kislány, ha 5 év múlva is tünetmentes.

A család jelenleg egy hozzátartozójuknál húzza meg magát egy budapesti garzonban, ahol így nyolcan vannak. Az édesapa, Papp Norbert folyamatosan kislánya mellett van a kórházban, míg az anyuka a 4 éves Natasával és a 4 hónapos Szofiával látogatja Zoét.

Az édesapa a Szabolcsihírnek elmondta: egyelőre úgy tűnik, Zoé jól reagál a kemoterápiára. Ő folyamatosan mellette van, s amikor lehet, a család többi tagja is velük van.

Az Ömbölyön albérletben élő család nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen a megváltozott helyzetben az édesapa, aki sofőrként dolgozott, nem tud munkát vállalni, keresőképtelenné vált. Megértő volt a főnöke, akinek elmondta: most a gyerek az első. Az édesanya a legkisebbel gyesen van, így a családi pótlék és a gyes az egyetlen jövedelmük, ami havi 70 ezer forint.

Az édesapa a Facebookon kért segítséget, és Zoé óvónője is a jószándékú emberekhez fordult, támogassák a nehéz helyzetbe került családot. Azt is elmondta Papp Norbert, hogyha 9-10 hónap múltán hazaengedik Zoét, stril szobára lesz szüksége, nehogy fertőzést kapjon. 

Sokan segítenek - mondta az édesapa, aki nem tudja eléggé megköszönni ezt. Vannak, akik ajándékot küldenek Zoénak, babát, kisautót - a hatéves kislány mindennek nagyon örül.

Papp Norbert hozzátette: a családban a kislányukéhoz hasonló betegség nem volt, így szívesen fogadja olyanok jelentkezését is, akik már voltak hasonló helyzetben, és tanácsokkal, tapasztalatuk megosztásával tudnának segíteni neki.

Azt is elmondta, szerdán, lehet néhány napra kiengedik a kislányt a kórházból, akkor hazajönnek pár napra Ömbölyre, majd újra vissza, kezelésekre, a fővárosba. Nagy valószínbűséggel Budapestre kell költöznie a családnak a kezelés befejeztéig, ami nagyon sok pénzbe fog kerülni.

Aki megteheti és bármilyen összeggel segíteni tudja a családot, az alábbi számlaszámra utalhatja:

Aki külföldről szeretne valaki utálni az megteheti ezen a bankszámlaszámon

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés