Hirdetés

Sebességkorlátozás és útszűkület Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2019.07.31. 11:16

Sebességkorlátozás és útszűkület Nyíregyházán
A kép illusztráció.

Folytatódnak a felújítási munkálatok.

Hirdetés

Hirdetés

Augusztus 1-jén kezdődik a Rókabokori út építéséhez kapcsolódó Szélsőbokori útcsatlakozás építése. A csatornaépítési munkálatok alatt a Szélsőbokori út vége a Rókabokori út csatlakozásánál átmenetileg le lesz zárva a gépjárműforgalom elől – tudatta a város sajtószolgálata. Az útcsatlakozásba eső lakosok ki-, illetve bejutása biztosított lesz. A munkálatok várhatóan augusztus 11-ig tartanak.

A Legyező és Dugonics utcákon folyik a járdaépítés. Az általános forgalomkorlátozás továbbra is érvényben van, a járművezetők találkozhatnak forgalomtechnikát festő/telepítő járművekkel, padka és tereprendező gépekkel. Fokozott figyelemmel, fennakadás nélkül lehet közlekedni.

A Bethlen Gábor utcán csütörtökön kezdődik a burkolat marása, továbbra is sebességkorlátozásra és útszűkületre kell számítani.

Ezen a héten a bontási munkálatokkal elkezdődik a Vasvári Pál utca 2. szakaszának – Északi körúttól a Stadion utcáig – felújítása is. Sebességkorlátozásra, előzési tilalomra és útszűkületre kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

Jó ütemben haladnak a munkálatok a Vasvári Pál utca Rákóczi utca-Északi krt. közötti szakaszán, ezen a héten még a szegélybontások zajlanak. Csütörtökön kezdődik a Dohány utcai csatlakozásnál lévő buszöböl bontása. A munkagépek időszakosan akadályozhatják a forgalmat.

A Rákóczi utcán ma a söröző előtti buszöböl bazaltbetonozásán és a parkoló felőli felbontott buszöböl építésén dolgoznak. Csütörtökön elkezdődik a piac felőli oldalon a buszöböl bontása. Ezen a helyszínen útszűkületre is (1x1 sáv) kell számítaniuk a gépjárművezetőknek.

Gőzerővel dolgoznak a Korányi Frigyes út felújításán. Jelenleg a csapadékvíz-elvezetés építése és az útbontási munkák vannak folyamatban, csütörtökön elkezdik az út kiemelt szegélyének építését, valamint a buszöblök szegélyezését. Várhatóan augusztus közepéig lesz a belváros felé vezető félpálya lezárva, ez idő alatt a forgalmat az Eperjes utcai kereszteződésnél a szerviz útra terelik. A felújítási munkálatok ideje alatt a szerviz út Eperjes utca és Kosbor utcai körforgalom közötti szakaszán egyirányú forgalmi rend van érvényben, a belváros irányába. A kivitelezés következő szakaszában a másik félpálya lesz korlátozva megint csak 3 hétig, a belváros felé haladók szintén a szerviz úton közlekedhetnek majd. Kérjük a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek ezen az útszakaszon.

A Nád utcán, valamint Borbányán a Kalapos utcában és Oroson a Naspolya közben is az útalap építése van folyamatban, a kivitelező tájékoztatás szerint mérsékelt forgalomkorlátozás mellett.

A munkálatok idején valamennyi helyszínen kérik a közlekedők, a gyalogosok és a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek.
Nyíregyházaútfelújítás

Szóljon hozzá!

Hirdetés